Julhelgen 2009.


Arons första jul är avklarad. Och den var väldans lyckad =)
Vi började julaftonsmorgonen med lite gröt och mysfrukost med alla fyra barn. För ovanlighetens skull så var alla barnen hos oss =) Mitt på dagen så packade vi in oss och alla julklappa och åkte bort till min mamma. Där intogs fika, julmat och lite glögg. Alla fick sina julklappar och så kollade vi ju självklart på Kalle Anka (men barnen har lite svårt att förstå varför det är speciellt med Kalle, han kan man ju kolla in på Disney kanalen..)
Alla var nöjd med sina klappar och vi är superglada för att A fick en bilstol =)

På juldagen så jobbade Peter några timmar sen for de stora kidsen till deras mor över dagen för lite julfirande. Då myste vi ner oss i soffan och kollade på film här hemma. På annandagen så var vi och badade och sen bara chill.

Idag så skulle vi varit på väg upp till "moffarns", men väglaget och Peters magkänsla satte stopp för det. Och hans magkänsla brukar ju vara rätt så det var nog bra att vi stannade hemma. Men det blev likosm nått antiklimax. Vad ska vi göra nu då heeeela dan? För vi har ju packat allt och städat så det ska vara fint när vi kommer hem på juldagen.
Vi ska alltså åka upp ändå, men vi far imorgon. Då tar vi med oss syster och bror också i samma bil, eftersom hennes bil inte mår så bra.

Så om det är extra tyst här några dagar så är det för att jag sitter i skogen utan internet.
GOTT NYTT ÅR !

       
Bror                         Banjo                      Syster






Tre tomtenissar




Systrarna




Fiiina snören




Kollar på Snövit




"Haha! Jag har nycklarna till ditt hjärta!"


Är det sant att det är Julafton snart?

Is it true?
Fattar inte att det är julafton om bara två dagar. Jag har som vanligt inte så mycket julstämmning i kroppen, även om min julgalne älskling försöker med alla medel att det ska infinna sig någon julkänsla hos mig.. Kanske kommer på självaste aftonen..kanske.. Men jag ser fram emot att få fira jul med vår son. VÅR SON! Förstår ni vad stort! Jag blev faktsikt lite gråtmild för några veckor sen när jag stog och strök julgardinerna, över att han äntligen finns hos oss. Förra julen var han bara ett liten mirakel på 14 (tror jag) veckor i min mage =)

To do today:

*Åka på apoteket och köpa ny kortison åt Arons kinder
*Biblioteket för att låna nya böcker som jag ska läsa nu under helgerna.
*Göra pepparkakskola
*Ta en promenad om temperaturer kan bli lite varmare än -15 ( är just nu -18)


Pics.




Skrattar åt pappa vid kvällsombyte =)



Blivande kock eller bilmekaniker?


Foten är nya leksaken =)

Jag går runt och fryser även inomhus..och det kanske inte är så konstigt när det är bara
16.3 grader inne..




Julklappar.

Julklappar- Check!
Idag har vi varit till Birsta och inhandlat de sista julklapparna. Skönt som atten att vara klar med det innan den värsta julruschen. Det var faktiskt relativt lite folk ute idag.

Igår så var Julia här en sväng och nu känns det som att vi börjar få lite koll på bröllopsplanerna. Skönt att ha henne som "stoppar" mig lite när jag flyger ivög med alla tankkar och blir superstressad.. Som igår när jag stressade upp mig över plastglas, haha!
Nu har vi fixat håruppsättning, preliminär bordsplacering, serveringspersonal, lokal. Efter nyår så ska vi börja med inbjudningarna och boka träff med cateringföretaget.
Det är mycket att tänka på men samtidigt jätteskoj =)

Nu: Gå och lägga mig och bädda på med flera filtar (har ett kallt sovrum när det är -18 grader ute...).

Imorgon är det julstädning som står på agendan. suck. Men det måste ju göras det med..
Sen är det Löööördag =)

Middag hos mor.

Sitter hos mamma nu och har nyss intagit lite middag, Köttgryta a´la Jeppe. Gottigott.
Vi ska "träna" lite innan lördag då Aron ska vara här hela natten, då jag och min älskling ska ut och äta och ta en natt-sväng på stan. Det har inte hänt sen typ i mars förra året... Ska bli kul att gå ut bara vi två =)

Nu ska jag dricka kaffe, nått jag inte gjort sen förra veckan.. GOTTI!

Sen: Hem och kolla på nya Wallanderfilmen.

Maritza och Melissa..

Det är ju några år mellan min karl och mig.. närmare 17 år. Men det brukar inte märkas av så mycket... men ibland så skiner det igenom.. Som idag tex =)

Jag spelar musik på datorn och Peter läser tidningen.
Peter: Är det Maritza?
Jag: Nej, Melissa heter hon.
P: Jaha..

Nästa låt börjar..

P: Men det här är väl Maritza?
Jag: Nej, Melissa heter hon. Det finns väl ingen som heter Maritza heller!?
P: Jo, Maritza Horn. Det låter precis som hon. Dom måste ju vara släkt på nått vis.

Vi gör som vi brukar när vi inte vet svaret, vi googlar. Och svaret vi får är att Maritza är Melissa Horns mamma! Hahaha, så alltså har vi lyssnat på två helt olika generationer =)


Melissa Horn




och hennes mor Maritza..
Man kan ju faktiskt höra likheter (men mammans visa när ju riktigt sorgsen....)


Jag har en stooor kille!

Idag var det dax för ett efterlängtat BVC-besök. Har inte varit dit på två månader så det skulle bli spännande att få veta vikt och längd. Jag kan meddela att vi har en stoor kille, iaf en lång en. Vikt 7130 g och 69,5 cm. Inte konstigt att nästan inga 62 kläder passar längre ..hihi.
Sen fick vi träffa farbror doktorn (nu har Aron både samma läkare och sköterska som jag hade när jag var liten) som lyssnade på lill hjärtat och klämde och kände på honom. Sen tog han och sköterska en spruta var och stack honom i ett ben var. Lite gråt under 2 sekunder, sen var det samma glade unge =)
Det blir en sväng till med dactacort på hans röda kinder i två veckor, men annars så var han godkänd så han fick en OK-stämpel i baken, hehe.



Blåbär är gottigott!

10.21

10.21
Det var var klockan visade imorse när jag slog upp mina ögon och lyssnade på vår sons småprat. Heeelt vansinnig sovmorgon. Han e snäll han som låter oss sova på mornarna (och på nätterna också såklart). P var upp vid sju-tiden och gav han lite käk sen la han tilllbkaka honom i sin sing och somnade om.
Måste ju njuta av det här sålänge, skulle tro att det vänder så småningom..
Så vid tio lyfte jag över honom till vår säng och sen låg vi och myste ettt tag =)

Jag och Aron tog ett snack häromdagen om den kommande högtiden. Han har nu bestämt sig för att göra sin önskelista officiell. Om det skulle vara någon som vill köpa nått...
*En Bilstol.
*Matskedar.
*Presentkort på H&M, Lindex och Barnens Hus.
*Pyjamas strl. 74.
*Mjuka böcker.
*Aktivitetsplatta.
*Nalle Puh-nalle.
*Nalle Puh tavlor (finns på Gallerix. 2 för 120kr).

Sen vill mamman ha av tomten:
*Bilstol till Aron.
*Presentkort på H&M, Frisörbesök och Panduro.
*Knivset.
*Mini Massager (hälsokraft 129kr).

Nu: En kopp kaffe.

Sen: Slå in födelsedagspresent och julklappar. Fundera på vad jag ska baka/göra för julgodis.


(Bilden tagen från Sköna Hem´s hemsida)


Glömde ju säga..

Glömde ju säga att vi har bestämt oss för ringarna och beställt dom =) Thihi..

Och så har jag hämtat ut mina nya glasögon och fixat linser. Dom skavar lite och så har jag inte fått in vanan att stoppa in dom så det tar lite tid, men det blir nog bra i slutänden.. En heelt ny värld har öppnat sig!



Nu: Mysa på det nystädade golvet med min son.
Sen: Äta go middag och ha en helkväll med min älskade blivande man. ♥

Nu fattar han!

Vi har ju grejjat lite med mat sedan lillemannen blev 4 månader. Prövat både med gröt och pureér, men det har inte gått så bra. Tills igår då poletten föll ner för Aron. Nu förstod han vad det gick ut på! Man ska ju GAPA! Nu går matningen mycket bättre och potatis och palsternacka-pure är tydligen en hit. Till efterrätt idag så fick han lite blåbärsmos, vilket också var gott tydligen =)

Idag har vi haft en kanondag! På fm så begav vi oss upp på Tokkarlsberget, där vi ska gifta oss och ha festen, för att kolla lokalen. Det var större och bättre än vad jag hade trott så nu är det bestämt att det är där det blir =) Men däremot så fanns det inget porslin att låna..men efter att ha räknat och kollat och räknat igen så betsämde vi oss för att vi får hyra porslin från samma företag som ska hålla med maten, det blir ju en extra kostnad, men det kanske det är värt. Speciellt när det inte fanns diskmaskin i lokalen.
Sen så har Aron varit hos Mormor nu några timmar på em och kvällen så vi fick åka till stan och ha lite "Par-tid", som spenderades på att inhandla julklappar. Skönt att vara ute i tid.

Nu så slår vi oss ner i soffan för en omgång "Vem vet mest". Nu jäklar ska jag vinna!

Helgen.

Jag känner mig lite negativ idag så jag orkar inte skriva så mycket..

Men helgen var iaf jätte lyckad. Födelsedagsbarnet blev nog ganska förvånad över allt som var fixat för hans skull =) Kidnappning till Laserdome och sen fest på det. Kul som atten var det med alla minnes-uppläsningar (du är så duktig, Julia!)

Nu ska jag sätta mig ner och fundera på hur man kan trolla fram pengar.. Nån som har nått förslag?


RSS 2.0