V. 37 Herrejesus!

Av någon konstig anledning så kan jag inte kopiera in text om vecka 37 så ni får söka själva om ni vill läsa på om denna vecka =)

Men jag mår som igår. Förvärkar/sammandragning stup i ett och jag börjar bli ganska trött. Känner ofta att jag bara vill ligga och vila (vilket inte hör till vanligheterna när det gäller mig). Har också konstig värk i händerna. Gör ont när jag knyter näven och så... Skulle tro att det är för att jag har börjat samla på mig vätska så lederna i händerna känner av det. Förlovningsringen har blivit förpassad till en länk runt halsen, vill liksom inte riskera att jag inte alls ska kunna få av mig den en dag för att jag har svullnat. I måndags så satt jag i solen på balkongen ett tag och när jag tog av mig strumporna så såg mina fötter ut som stockar och tårna var som små feta korvar..hehe..

Nu: Natta barn och stänga av deras kvälls-film.
Sen: Parkera arslet i soffan med ett stort glas isvatten och kanske lite gurka?




Ett bra UL-besök =)

Har varit på det där extra ultraljudet idag ch det var bara fint med bebis =)
H*n var så stor som dom h*n ska vara i den här veckan. Man brukar räkna på att dom ska "väga" 2760 g, och lille parveln "vägde" 2691g. Så det var en avikelse på ynka 69 gram. Inte så mycket att bråka om =) Det var skönt att få en bekräftelse på att h*n inte var för liten utan det är bara min mage som är lite liten. Läkaren sa ju det att ett SF-mått är en ganska grov bedömning och ett sånt här ultraljuds-mått är mer säkert, och enligt det så ligger jag ju mitt på kurvan.

Annars så är det mycket sammandragningar och sk. förvärkar (tror jag att det är) just nu. Det drar å spänner mest hela tiden och det känns ju att man är tyngre än vad man brukar. Jäkligt skönt att inte behöva jobba i detta skick. Jag fyller dagarna ganska bra ändå, men ibland blir jag väääldigt rastlös. Det är lite drygt att bli rastlös när vi bara har en bil och älsklingen är på jobbet...

Nu: Gå med Banjo en sväng
Sen: Dusch och sängen med en bra bok

//*J*

V 36

Vecka 36
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

---------------------------------------------------------------------------------------
Var till BM i onsdags. Fick då en remiss till ett till ultraljud eftersom magen inte riktigt är så stor som den ska. Den håller sig inom "ramarna" men för säkerhetsskull så vill dom göra en extra koll.

Blodtryck: 124/ 74
Blodsocker: 5,6

SF-mått: 31 cm

Hjärtslag: 152 (varierade mellan 148 och 154)

I helgen som var så hade vi en liten grillfest här på fredagen. Tyvärr så var det inte så många som kunde komma, men det var mysigt när vi var få oxå. Vi grillade och satt ute i filtar till halv tolv å spelade Alias. När jag har skjutsat hem mor och de andra hade fått i sig tillräckligt alkohol-mässigt så for vi en sväng på Smedjan. Inge folk där så Älsklingen drack en öl sen for vi hem och sussade kudde.
På lördagen så begav vi oss av till norr. Mamma, Jeppe, Julia och jag hade en väldigt trevlig resa upp med många skratt. När vi kom upp så var det grillning och "grattning" av Julia som har fyllt 18 och Jens som fyllde 27 på Söndagen. Så spelade vi Kubb och kollade lite på ESC. La mig vid halv ett tror jag och sov kanske en timme totalt på hela natten. Jag hade sammandragnngar och ont i fogarna samt att jag sov brevid ett element! Min käre syster måste ha minst 40 grader i kroppstemp när hon sover. Heeeelt sjukt varmt! Jag försökte få upp ett fönster i husvagnen som vi sov i men utan resultat..så det var bara att svettas vidare..
På Söndagen så konfirerades Mattias och sen åt och fikade vi gottgott och sen bar det av hemåt.
En väldigt lyckad helg (bortsett från sovandet som uteblev).

//*J*

Justja! Grattis till syster som har tagit KÖÖÖÖRKORT!!!



V. 35

Vecka 35
Kroppen: Om kvinnan ordinerats sängvila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

-------

Här letas det bil för fulla muggar. Jag är likosm apatisk och orkar inte ta tag i det, men det gör P så det räcker för oss båda. Han låg t.o.m vaken inatt för han funderade på bilarna... suck.. En jävla djungel, speciellt när man inte kan nått. Man vet ju aldrig vad man får..
Själv hade jag en mardröm inatt som var helt vrickad. Jag drömde att jag var på BB och fick en liten tjej, Peter var inte med för han tyckte att det inte var nått att följa med på, han tyckte det var viktigare att vara hemma med de äldre barnen. Men när jag hade kommit hem så jobbade P så jag var själv med barnen. Men den nyfödda flickan var inslagen i tidningspapper som inte fick öppnas på ett dygn. När jag väl skulle öppna det där lilla "bebis-paketet" så fanns det tre stycken och alla innehöll bara dockor!! JAG HADE BLIVIT LURAD!! Och var fanns min lilla flicka?! Jag ringde till P som var på jobbet för att han skulle hjälpa mig, men han ville inte hjälpa. Så jag fick åka på BB själv och leta efter mitt barn. Men jag hittade henne och allt var bra.
Men vilken skräck när jag trodde att bebisen var borta! Hua...

Igår var vi på en träff på förlossningen för att få lite info och för att få titta på den nya förlossningen ( de har nyss fått sprillans nya lokaler). Vad fint det var =) Och barnmorskorna som höll i "utbildningen" var jätte mysiga och trevliga. Jag har nån inre stress över att jag kommer bara få rötägg till barnmorskor när jag ska föda... Så därför var det skönt att se att dom var snälla, fast iof så var en av dom barnledig så henne kommer jag inte få träffa.
Så gick dom igenom hur förlossningen går till och smärtlindring och så. Men det har vi redan pratat om på föräldra-träffarna.

Till helgen blir det lite grillning och mys på fredagen och sen på lördagen så åker jag, mamma, Jeppson och Julia upp till Dorotea för Mattias ska bli religös på söndagen. =).  Ska bli roligt att få träffas igen, saknar alla däruppe =). (Måste tacka plastis för min fina outfit idag. Byxor från Dorotea Såg och tröja från Accell..hehe)

Nä, nu ska jag traska ut till tvättstugan igen.
Kram på er alla

LESS!

Fan.
I Onsdags när vi var påväg till syster på kalas så brakade växellådan på "goffen". Blev stående i korsningen vid Dannes, bror Jeppe fick göra en insats och sprang bort till oss och hjälpte mig å putta bort bilen från korsningen. Jag orkade inte riktigt bry mig, utan det kändes som att det var bara pricken lver i:et den dagen... Jag tänkte väl att "jaja, vi får väl klara oss med en bil sålänge. Vi har ju ändå tänkt köpa en bil framöver å sälja Golfen"...
Idag när Peter kom hem från jobbet så kom han med en väldigt rolig överraskning. Nämligen att Topplockspackningen hade gått på Forden.
Så nu har vi INGEN BIL ALLS!!!!!

Fan.

Så nu blir det till att pussla så P tar sig till å från jobbet. Jag är ju inte i behov av någon bil just nu, men jag blir ju jävligt låst. Och nån Sthlms-resa i slutet på Maj är ju bara att glömma. Tycker så synd om P som verkligen hade sett fram emot att få gå på elitloppet...

Men det är ju som peter säger. Det kunde vara värre, det kunde varit nån som hade dött eller nån som är sjuk. Det är ju "bara" pengar i ett sånt här läge. Men det känns så jävla drygt. Det sista vi behövde nu var att behöva låna pengar.
Suck.

V. 34

Vecka 34
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

--------------------------------






Det var allt från mig =)
//*J*

Barnmorskebesök och föräldrautbildning

Idag har vi varit på föräldrautbildning där målet var att försöka övertyga P om att ryggmärgsbedövning inte behöver innebära att man blir förlamad. Men utan resultat... Han blev icke övertygad. Men det är ju ändå jag som ska föda å inte han så vi får väl se om jag tar en sån ändå om det blir väääldigt långdraget. Men det är inget jag siktar på precis. Jag vill nog klara mig utan så länge jag kan och sterila kvaddlar *ryser* klarar jag mig utan helt!
Man vet ju aldrig hur ont det gör innan man har varit i den situationen så jag oroar mig inte speciellt mycket inför förlossningen. Om tusen kvinnor berättar om sina förlossingar så är alla olika och alla har upplevt smärtan på "sitt vis" och jag kommer aldrig kunna förbereda mig på hur ont det kommer göra, men däremot så kan jag förbereda mig hur alla skeden ser ut och sånt. Kunskap är ju makt, som man brukar säga =)

Hos barnmorskan så gick det också bra. Fick lite påbackning om att jag måste äta lite mer, har bara gått upp 0,5 kg på 5 veckor, så det blir till att äta lite mer mellanmål eftersom när jag äter mat så tar det stopp ganska fort. Det märks att det är nån annan som konkurerar om platsen i megen med magsäcken =)

Blodtryck: 120/70

SF-mått: 29 cm

Hjärtslag: Ungefär 130

Imorgon så fyller älskade syster 18 år. Herrejävlar vad gammal alla börjar bli =). Nu är det bara två syskon som är under "krog-ålder". Nyss var vi ju alla små...
Så det blir en sväng till henne på em/kvällen med barna, P jobbar kväll. Får se om man ska ta å baka en kolapaj som hon har beställt =)  Nån present kanske hon får oxå om hon är snäll...

Puss å kram, cykelram (som min käre far brukar säga)



 


RSS 2.0