Skärpning!

Sorry att jag inte har bloggat på några dagar. Har liksom varit stiltje i vardagen...

Är äntligen klar med inbjudningarna så nu är det bara porto som ska inhandlas sen ska de på lådan och iväg =) Fan, det börjar ju bli verkligt det här..
Nästa projekt är att lista ut hur vi ska lösa musikfrågan och att åka upp till lokalen för att mäta lite bord och så.

Här är två bilder ägnad åt min far. Om du tyckte att Aron var lite femenin när han hade strumpbyxor så ska du se vad fascinerad han är av konståkning =)




Men det kanske är de lättklädda brudarna han tittar på?!




"Ovve!"

Aron sa Vovve idag!

Han satt i gåstolen och Peter satt på golvet med Banjo och sa "Är det vovven?. Titta, vovven"
så sa Aron "OVVE".
Han har bara sagt det då, men han sa det iaf =)

Thihi.

Nej, det var ingen tand.. Det var TÄNDER!

Två små tänder finns nu i mammas älsklingens mun =)

Visste inte ens om att han höll på att få tänder innan Peter blev biten nu ikväll. Då kikade vi i munnen och hittade två små, små bissingar..thihi..
Fast iofs så har vi haft lite bråkiga nätter förra veckan, men då trodde vi att det var magont. Men det var nog tänderna som var påväg upp då.

Att man kan bli så stolt över små riskorn =)


Pyssel, pyssel..

Igår var det pyssel som gällde för hela slanten. Jag och syster satt i ungefär 5-6 timmar med inbjudningskorten till bröllopet. Och än är vi inte klar =)
Väldigt roligt måste jag säga att det var! Sen att vi blev lite kaffe- och sockerhöga så vi satt och fnittrade mer än vanligt gjorde ju inte saken värre..


Julia i full fokus!


Idag jobbar P hela dagen och vi har inga speciella planer. Aron sover nu och jag har suttit en stund med inbjudningarna med ett gammalt "Crhister"-avsnitt på radion. Ganska skön och avslappnad lördag med andra ord. Kanske tar med lilleman på en sväng ut sen, tror han ska få åka lite pulka =)



Jag vill också ha en farbror Erik..

Inatt så har Aron haft ont i magen så det har vankats och grejjats halva natten.. och som vanligt när man är vaken nattetid så funderar man en massa...
Jag kom och tänka på när jag var kanske 8-9 år och vi bodde i huset med bara mamma. Vi hade en granne då, Farbror Erik, som vi kallade honom. Han var kanske 70 år och jättesnäll. En gång när jag skulle hjälpa mamma att duka bordet så tog jag bort duken. Under den låg det pengar (tror det var några hundringar). Konstigt, tyckte jag och frågade mamma vad det var för pengar.
Då var det den snälle Farbror Erik som hade varit till oss och fikat tidigare på dagen som hade lagt dit dom. Han ville ge pengarna direkt till mamma (som inte var speciellt rik då hon pluggade) men hon vägrade ta emot dom. Så då la gömde han dom under duken istället =)

Jag vill också ha en snäll farbror som kommer och fikar, berättar roliga historier och lämnar pengar under duken =)

Till Pappa

Svar till pappa:
 Japp, vi fick till volvon. Du hade rätt, det var kolet =) Så det blev ju litet billigare än om det hade varit generatorn. Ibland ska man ha tur i oturen =)

 

Till er som inte vet: Vi är förföljda av en bil-förbannelse. Vi har i princip haft problem med alla våra bilar.. jämt! Jag skulle tro att Selins Bilverkstad har fått några månadslöner utbetalda av oss =)
Under snart fem år har vi haft dessa bilar: två ford fiesta, en passat, en ford mondeo, en golf, en renault, en volvo (och halv-ägt en volvo med min bror).


En lugn helg.

Vi har haft en väldigt lugn helg. Vi har ändrat "bytesdag" nu med de stora barnen så de kommer på fredagar istället för måndagar som det var förut. Det var lite annorlunda..
Men som vanligt så var det fredagsfika och kyckling, ris och currysås i till middag. Igår så var vi bara hemma och myste på hela dan, Julia var hit en sväng och mamma kom förbi lite senare. På kvällen såg vi på en film som E fick i julklapp.
Söndagen har också varit lugn. Dagens stora uppgift var att montera in den nya bilstolen i bilen... och det kan jag säga att det var en STOR uppgift!! Vi är inte så duktiga på såntdär. P läser typ aldrig instruktionerna utan kollar bara på bilderna... irritationsmoment ett. Sen var bilderna och texten svår att förstå.. irriationsmoment två. När vi har kommit överens om hur bältet ska sitta så går det inte "igenom" sätet som det ska göra.. irritationsmoment tre. När vi väl har fått dit alla bältet och spännen så ska den spännas fast vilket inte riktigt går. Då brast det för mig och jag skrek rakt ut. Men det gick över snabbt =) Och nu är stolen på plats..

Nu: Kolla på Blåsningen.
Sen: Hoppas på en natt utan magont från sonen.


Gåstolen är verkligen en hit!

Varje morgon så äter vi frukost och sen får Aron springa i gåstolen en stund. Jag tror både han och jag tycker att det är skitskoj =)

Kolla in:



Innan jag tog fram kameran så var det race fram och tillbaka mellan mig och bordet.
Jäklar vad jag älskar den här grabben!

Aron älskar presenter =)

Aron har idag fått presenter.
Mormor skickade med pengar när vi var till stan (jag och syster skulle åka och köpa grejer till inbjudningskorten) så vi kunde köpa två fina tavlor som jag har suktat efter ett tag. Tack Mamma/Mormor!



Men den finaste tavlan han har på väggen är den han fick av Rebecka (och morbror Jens var nog med på ett hörn =)) Kolla in vad hon har knåpat med ett tag och gjort till Aron. Jag blev så, så, så glad för den. Det var så oväntat så jag stog bara och gapade. Tack!



---------------------------------
Jag måste ju berätta om vårt "äventyr" idag. Jag hämtade upp Syster Yster imorse klockan nio för att jag skulle till optikern kl 9.30. Efter det bar det av till Birsta och Panduro för den stora uppgiften att inhandla papper och sånt till inbjudningskorten till bröllopet. Vi hade en lång lista och grabbade tag i en korg påväg in.. men kom ut utan ens ett kort! Det fanns i princip inte en grej som vi skulle ha där, så jag är tvungen att beställa hem det istället. Så då åkte vi och fikade för att samla krafter för att åka hem och beställa på nätet.. Men när vi kommer hem och ska beställa så har jag kollat i en för gammal katalog så vi har inte rätta artikelnummrena så det blev skitbesvärligt. Jag tappade tålamodet ganska snabbt... Nu ska min älskade Peter hämta en ny katalog imorgon när han åker hem så jag får liksom börja om från början..
Så ni får vänta ett tag till på inbjudningarna, tyvärr.

Men väl hemma så har vi fixat till i sovrummet. Vi har vridit Arons säng och flyttat på våran. Lite mer space blev det på golvet men lite mindre på "min" sida av sängen. Upp med de fina tavlorna och "Voilá" så har Aron en liten egen hörna. Fint värre. Eftersom vi bor så trångt så får han eget rum först när vi flyttar till hus.

That´s all.

En nice dag.

Har haft en jättebra dag. Aron vaknade vid 7, åt lite välling och somnade om. Vi vaknade vid 9 och låg och myste till strax före 10. Vid 12 så kom Maria och Arvid hit och så tog vi våra söner och barnvagnar och knatade bort till min mamma. Där fick vi fika och så snackade vi lite skit. Efter några timmar så knatade vi hem igen.
Sen har jag och P ätit middag (dock äcklig sådan) och tävlat i vem vet mest. Nu väntar hockey för älsklingen och jag ska kolla på Familjen Annorlunda på tv4 play.
Låter kanske inte mycket för världen men i min värld så är det en kanondag =)


Finns det någon snäll själ därute som är duktig på bloggdesign? Jag vill ändra lite på designen samt att det är samma typsnitt hela tiden, inte ändra i typ varannat inlägg..

Det skulle inte göra nått...

Det skulle inte göra nått om någon ville överaska mig lite. Tillexempel genom att köpa det här åt oss:

http://www.hemnet.se/beskrivning/577681

eller det här:

http://www.hemnet.se/beskrivning/574132?r=3

eller det här:

http://www.hemnet.se/beskrivning/555710?r=3

eller vad som helst som är större än den här skolådan...



Ny vecka.

Måndag: Promenixa. Egentid på kvällen som ska spenderas med syster och film.
Tisdag: Inga planer.
Onsdag: Tandläkaren. Optikertid för att få mina linser. Tvättstuga. Montera in nya barnbilstolen.
Torsdag: Till Birsta för att inhandla grejor till inbjudningskorten.
Fredag: Bvc-träff kl 13. Stora kidsen kommer.
Lördag:Inga planer.
Söndag:Badhuset?

Sådär ser min vecka ut.


Shopping!

Som ni kansek förstår så är men ju inte speciellt rik när man går på mamma-peng samt betalar av masssa gamla skulder. Så det gäller att göra klipp när man väl shoppar =) Som idag. Vi hade lagt ndan 500 för att handla lite åt lilleman. Det här fick vi för exakt 497 kr:



¤ 4 Bodys

¤ 1 Tröja

¤ 2 Pyjamas

¤ 1 par tajts

¤ Ett äta-set med tallrik, haklapp, pipmugg och sked

¤ En leksakslåda (ej med på bild)
¤ En påse rollo (till Peter)

Nöjd!

 


Luftslottet som sprängdes.

Vi var och såg Luftslottet som sprängdes igår. Den var jätte bra! Har ni inte sett de tre filmerna i Stieg Larsson-triologin så kan jag verkligen rekomendera dom. Böckerna är ju alltid bättre, men filmerna är liksom en klass för sig =)
Bara det att Peter blev sugen på att läsa böckerna efteråt är ett grymt betyg. (P läser inte böcker...alls..)

Nu: Lägga Aron-älsklingen.
Sen: Övertyga den stora älsklingen att vi ska hyra Baksmällan.

 

Ändrat blogg-namn.

Kom ju på att jag har gått ut med falsk markandsföring iochmed namnet på bloggen.
"Min väg till Altaret.." är ju bara ljug juh! Vi ska ju gifta oss borgeligt utomhus så jag ska inte stå framför ett altare. Så nu har jag bytt namn.

Förlåt för att jag har ljugit.. =)

Lite orolig...

Jag tycker att Aron har blivit så smal på sistone, nästan bara skinn och ben. Man ser revbenen jättetydligt..
Eller jag kanske bara är nojjig?

*

*

*

*


*
*
*

Och så måste jag bara påpeka att det är lite kallt ute. -25 grader visar termometern på och såhär der det ut i våra fönster:



Nu checkar jag ut för ikväll och ska ladda inför "mamma-fika" imorgon med Anna och Maria med deras små underverk =)



Ibland kan man sakna nån speciellt mycket...

Jag har under min uppväxt ofta saknat min far eftersom det är många mil mellan oss.
Men ibland så blir det att jag saknar honom extra mycket, då jag vill ha honom bara några minuter bort. Idag så önskade jag att han hade bott bara "backa hörne". För när jag kom ut till bilen (-21 grader) så trodde jag att kupevärmaren skulle ha gjort sitt jobb. Men icke, jag fick skrapa rutor ändå eftersom vi inte har nått "stöd" under den så den varma luften kommer inte uppåt i bilen utan går bara efter golvet... Då slog det mig att om jag hade haft pappa i närheten så skulle jag kunnat ringt till honom och han hade snott ihop nått egethändigt bygge åt oss =) Är det nått min far är så är det påhittig!


Sitta själv och hjälpa mamma

Titta titta:




Hjälper mamma plocka ur diskmaskinen:


Han har blivit så duktig med gåstolen. Nu kan han både köra bakåt å framåt =) (med någorlunda kontroll)

Sex Månader.

Sex månader.

I sex månader har jag varit mamma.
I sex månader har jag älskat en helt ny varlelse.
I sex månader har jag varje dag följt någon utvecklas till en personlighet.
I sex månader har jag vaknat upp av en underbar närhet och ofta ett joller.
I sex månader har jag pussat på ett par små små fötter.
I sex månader har vi varit en familj.

I sex månader har jag älskat dig, Aron!

Och det kommer jag göra till den dagen mitt hjärta slutar slå.

 


År 2009

Här kommer 2009 årskrönika.

Det här året har innehållit mycket. Men självklart så är det absolut bästa att jag har blivit mamma!

Januari:

¤ Jag börjar känna sparkar i magen.
¤ Vi får se vårt mirakel på Ultraljud.
¤Månaden handlade myckat om Barnvagnar. Tillslut så hittade vi en som kändes rätt =)


Vecka 19.


Februari:
¤Börjar få riktigt ont av foglossning.
¤ Köper första bebiskläderna.
¤Jag och Mamma går på Revy. Väldans trevligt!


Alla Hjärtansdag- middag. Förlovade i två år ♥


Mars:

¤Börjar förstå lite smått vad som komma skall..

¤ Längar och väntar på att jag ska få skuta jobba.

Vecka 25.

 

April:

¤Blir överstolt när jag lyckas sy en hissgardin.

¤Åker till Raja över Påsk.

¤Går på ledighet. Föst några semesterdagar sen havandeskapspenning. Skönt!



Maj:
¤ Syster fyller 18 år och tar körkort. Stolt så det förslår!
¤Båda våra bilar rasar under tre dagar.
¤Har myckat sammandragningar.
¤ Åker till Dorotea på Mattias konfirmation.


SysterYster på hennes 18-årsfest.

Juni:
¤Köper bilar.
¤Är väldigt rastlös och less på att bara vänta på lille bebin.

Vecka 37.

Vecka 39.

Vecka 40.

Juli:
¤ Den 2:a förändras hela vår värld. Vi blir föräldrar. Jag för första gånen och Peter på nytt. Klockan 22.31, efter 16 timmars arbete, anländer Aron till världen.
KÄRLEK.
¤ Månaden spenderas med att amma, mysa, ta emot besök och bara vara mamma.

Förlossningssalen


Mina älsklingar


Stolt nybliven Morfar.


Aron.

Augusti:
¤Åker till Raja på minisemester med alla barnen.
¤ Min käre vän Maria, får en son. En Arvid med kalufsen redan på plats =)

Flotten i Rajastrand.


September:
¤Min vän Lisa är hemma (bor i Kanada) och Peters syster Carola (bor i Austarlien) är på besök.
¤Aron sover sin första hela natt.
¤Bestämmer datum helt klart för Wedding. 22 Maj. Upptäcker sedan att det är Pingsthelg!


Oktober:

¤Tappar mycket hår.

¤Har många migrän-attacker.

¤Köper Brudklänning.

¤Fyller 23 år.

¤Premiär för krogen på sisådär 1 ½ år.


Krogbesök.


November:

¤Slutar amma.
¤Fixar och donar inför Älstebrors 30-årsfest.
¤ Anna får sin lilla Frida Flicka.

December:
¤Börjar planera bröllopet på allvar.
¤Firar Arons första Julafton och han sover sig igenom sitt första nyårsfirande.

----------------------------------

2010:

Linnea fyller 18.
Peter fyller 40.
Farmor fyller 70.
Bröllop.
Julia tar studenten.
Mattias slutar nian.
Aron fyller 1.
Ingalill fyller 50.
Jag börjar jobba.

Ser fram emot allt utom det där på slutet...

Det där var mitt 2009.
Hur ser ditt ut?



RSS 2.0