Tredje budet för kvällen...

Den här fredagen börjades planeras redan i början på December. Vi bestämde oss för att vi skulle åka på en dygns-kryssning och hörde oss för om några andra ville föja med. Var meningen att vi skulle åkt igår och kommit hem sent idag. Vi bokade upp oss, Maria och Tomas bokade in sig och barnvakt ordnades.

Sen blev ju tyvärr Vovven i familjen sjuk så våra kryssnings-pengar fick vetrinären ta hand om istället. Men eftersom vi hade ordnat barnvakt (som fick ordna och bråka för att kunna vara ledig), så bestämde vi oss för att ta tillfället att vara lite "på tu man hand" ändå, fast på hemmaplan.

Så dagen började idag med att vi lämnade Aron hos Mormor och sen bar det av till Birsta för att spendera lite presentkort. Planen var att vi skulle köpa med oss lite mat hem och bara mysa, och titta på film hela kvällen.
Men planerna fick ändras för tredje gången. För Peter fick chans att jobba en extra natt hos sin gamla "brukare". Dvs att han får vanlig lön samt "kval" så det blir ju en extra inkomst, vilket är mer än välkommet!
Men han är ju hemma till 21 iaf, så film blev det ändå, fast lite tidigare =)
Så inatt ska jag sova heeeeelt själv. Har ju inte hänt på 9 månader. Lite konstigt... Men jag ska njuta av att kunna ligga med sänglampan tänd och läsa hur länge jag vill (annars så störs A av lampan så jag har bara ett stearinljus när jag ska läsa på kvällarna, och så måste jag ligga och likosm vinkla boken i ett visst läge för att kunna se nått).


23 Mars.

Här börjar det hända grejjer. Nu har "byggarna" kommit för att börja renoveringan av alla hus på vår gatan. Det ska tilläggsisoleras och fixas. Förhoppningsvis så blir det en förbättring på vår elräkning, för då kommer inte värmen bara förvsinna ut genom väggarna längre. Och på så sätt så kanske värdet höjs litegrann tills vi ska sälja. Som det är nu så har de här husen "dåligt rykte" om sig, eftersom det är höga uppvärminingskostnader pga av tunn isolering.
Skönt också att de börjar på vårt hus, så blir det klart fortast och man kan få sitta på balkongen i sommar ändå =)

 
Utsikt från balkongen just nu.

Så får ni lite bilder på sötaste eksemungen i världen =)

     

 

     


 




Haha! Du är så rolig, mamma!


Kick, kick...

Har nyss kommit hem från ett ljusparty hos Sandra. Blev inget storköp, utan jag och Julia delade på ett "paketpris". Nöjd.

Har börjat känna små, små rörelser i magen. Nu när man vet hur det ska kännas så känns det ju tidigare än första graviditeten. Mysigt värre =) Det är mysigt sålänge h*n inte är så stor så att revbenen håller på att knäckas, eller när man inte ens kan sitta som en normal människa..
Något annat väldans spännande som har kommit tidigare än förra gången, är ju min älskade halsbränna!! Har redan börjat knapra novalucol.. fy faan..

Nu: Slappa i soffan med en bok.
Sen: Sova heeela natten (du läser väl mammas blogg, Aron?), och vakna pigg och utvilad till imorgon då vi ska och titta på bröllopstårtor.


Dagar kommer, dagar går..

Igår var jag äntligen till min Barnmorska Lotta för att skriva in mig. Tycker liksom att det är dags för det nu när jag är i vecka 16.. skulle ju egentligen dit tidigare men pga av sjukdom så har det blivit framflyttat.

Blodtryck: 113/58
Järnvärde: 128
Blodsocker: 3,4

Fick tid för Ul också, redan 1 april så ska vi få se lille pyret i magen. Jag kan inte förstå att det är en liten därinne som växer igen! =)

Förra veckan så var maria och Arvid hit en sväng på fika och promenad. Kolla in coola killarna:
       

Igår så skrev jag på Facebook att jag var sugen på munkar. Efter ett tag så knackade det på dörren och då var det syster och mamma som kom för att baka munkar =) Dom hade med sig allt till smeten samt en "munk-maskin". De blev inte riktigt så goda som "riktiga" munkar, men helt godkända. Får man in vanan så tror jag att man kan göra riktgigt goda munkar hemma.


Och så en bild på lilla magen:

 


40 år (-s kris?)

Idag fyller min blivande man 40 år! Grattis, grattis till honom!
Men han har ingen ångest, därmot så får jag lite panik. Han säger flera gånger att han tycker att han nyss fylde 25 och att allt har gått så fort. Alltså så kommer mina kommande 16 år gå lika fort och snart är det jag som sitter där och har nyss fyllt 40...
Man ska ta vara på tiden och leva i nuet med andra ord.

Så nu är de stora barnen här för vi ska gå ut och äta födelsedagslunch med dom, sen blir det ett extremt lugnt firande med några ikvälll. Han har sagt (strängt) ifrån att han inte vill ha något firande, så det är väl bäst att man respekterar det. Dock förstår jag inte det..men, men..
Men jag har sagt att han måste också respektera att folk kanske vill komma och säga grattis, så imorgon blir det lite fika här hemma för dom som vill komma.

Det har varit lugnt på blogg-fronten ett tag. Det har hänt många saker runt omkring så jag har liksom inte haft varken ork eller lust till att blogga. Men nu hoppas jag på det omtalade solskenet som ska komma efter regn.
Dock så har jag börjat komma tillbaka till livet rent fysiskt. Denna graviditet har varit jobbigare från början än vad det var när jag väntade Aron. Jag har mått jätteille och haft väldigt svårt för lukter och mat. Jag har varit väldigt trött också, vilket är jobbigt när man har en liten att tänka på samtidigt som man bara vill ligga i soffan. Men som sagt, nu börjar det kännas bättre. Piggare och inte så mycket illamående =)
Men jag har fått en craving! Svarta oliver!!! Mumma! Jag äter nästan en burk om dagen...

Just ja. Kanske ska uppdatera att nu är jag i vecka 15.



Några bilder.


Ska vi spela Buzz, Mamma?


Bus med Moster.

Ända sedan Aron var superliten så har han velat "pussats" med storebror J. Det är bara på honom och min Nalle Puh han gör såhär =)


..och så försöker han peta ut ett öga också ibland =)

Aningen tveksam till den nya mobil-leksaken..

Baaaaaada!


"Plask, plask"


Hälla vatten är också skoj..


Pappa visslar och klappar händerna. Skojigt värre =)



Älskade son!


En bra dag.

Idag har jag haft en bra dag.
Var på BVC med Aron på fm där han blev godkänd =). Han har börjat dala lite på viktkurvan lite, men inte så att man behöver oroa sig iaf. Men det är inte så konstigt efetrsom han är lite bråkig med maten. Äter gröt och välling som en kung, men vanlig mat går bort. Men det är väl bara en fas... förhoppningsvis..
Så nu väger han 8120g och är 72 cm lång.

Sen bar det iväg till La Stada. På schemat stod det SUSHI-lunch (Tack mamma!!) med syster, lite nödvändig handling samt ett besök hos Bror Jens.
SÅ nu är presenter inköpta till att Gubben min fyller år nästa helg. 40 Bast. Men dom säger ju att 40 är det nya 20, så egentligen är väl jag 3 år äldre än han? eller?!

Aron fick en liten present han också. En leksaksmobil som låter och blinkar... men han är lite skeptisk mot den änsålänge =)

Nu: Vika tvätt.
Sen: "test-göra" bordsdekorationer till bröllopet =)

8 månader


Idag blir min lille son 8 månader.
Väääärsta stoor killen juh =)



Tiden går så fort, så fort..


RSS 2.0