Bränna pengar.

Imorgon (förhoppningsvis) så ska vi bränna pengar! Här ska shoppas loss...
Men det skulle ju varit roligare om det var för skojs skull som man kunde shoppa och man hade obehindrat med pengar. Morgondagens shopping är sånt som är nödvändigt on som bara är en aningens ångestframkallande..

Viktigaste på inköpslistan är galonisar till Aron. Nu i slaskvädtret så är det ju ett viktigt klädesplagg. Sedan måste han ha nya stövlar eftersom de han har nu är fodrade och supervarma. Sedan behöver han lite nya basplagg som t-shirts och byxor. Tovan ska också få lite nya bodysar eftersom hon har växt ur alla hon har, i princip. Och kanske en fin vårmössa kan hon tjata till sig =)


Såna här ska Aron bära på dagis i vår (och höst).


Den här jackan är ju ASJÄVLASNYGG!! Men någon jacka blir det nog tyvärr inte...


Maaammmaaaaa! En sååååån vill jag haaa!! Med en tjakoj!!!
Hör ni Aron?  =)


(bilder tagna från lindex.se)

Bilder.

Jag har ju utlovat lite bilder.



"Titta, mamma! Det är en snygg brud där!"



Aron brukar få gå med Banjo när vi inte orkar =)




Liten kille med liten svullen näsa. Blir så om man ramlar från en stol rätt ner i golvet..


Sitter själv...


...ett tag iallafall =)


Gladaste tjejen!


PUSS!


Tiden.

Jag läste en mening idag som säger precis vad jag känner.

Tiden rinner som sand mellan mina fingrar.

Punkt.


Jobbelijobbjobb.

Nu har jag ju jobbat några pass så jag tänkte komma med en sammanfattning.

Jätteskoj juhe!!

Det är jätteskoj att komma iväg hemifrån en stund, träffa vuxna människor, slänga käft med gamlingarna och få göra nått "vettigt" (ja,jag gör väl nått vettigt när jag tar hand om barnen också, men ni fattar säkert vad jag menar).
Nu är det extremt lugnt på jobbet iofs så det kanske är därför som jag tycker det är extra kul. Man kan verkligen ge tid till alla vårdtagare(både all tid de behöver samt extra), vilket verkligen uppsakattas. Sedan så tror jag att eftersom jag är där på "frivillig basis" så tycker jag nog att det är skönare att komma på jobbet nu än vad jag kommer tycka då jag verkligen måste vara där =)
Som det är nu så har jag ju valt själv att jobba för att få tillbaka lite social kontakt, men efter sommaren så måste jag ju jobba för att mina föräldradagar är slut.

Men idag så fick jag en försmak på hur verkligeheten kommer se ut sen.. Jag började jobba 8 (LYX!) och kom hem 14.30, då mötte jag min man i dörren som var ut med hunden och sen for han på sjukhuset för att jobba kväll, och efter det passet så åker han och jobbar natt på sitt vanliga arbete. Sen var det full snurre här hemma med alla fyra ungar hemma...
Men nu ligger hälften av dom och sover och om 20 minuter så ligger den andra hälften också på kudden. Då ska jag avnjuta två mackor med ättikströmming som jag och mamma gjorde igår. Mums!

(Ska försöka lägga in lite bilder imorgon..)

Jag tror att det är någon som har råkat hi...

bild0530 (MMS)

Jag tror att det är någon som har råkat hitta sugrören...


När slutar man vara såhär vig?

bild0526 (MMS)

När slutar man vara såhär vig?


Fördelar och nackdelar.

Aron har ju aldrig varit intresseradd av mat eller ätning överhuvudtaget. När han fick gröt när han var mini så fick man truga och truga (får man ju iofs fortfarande) för att få i honom någonting. Otroligt frustrerande!

Lillasyster däremot, hon kastar  sig över skeden och kan inte få i sig gröten fort nog! Hon garvar och jollrar mest hela måltiden. Nackdelen med det är ju att det bli gröt över halva köket innann man är klar. Efter morgonens grötintag så finns det spår på henne, henns kläder och haklapp, på mina armar och morgonrock, på stolen och halva bordet samt matttan... Men jag torkar hellre gröt än att hon inte äter alls som storebror =)


Sämre eftermiddagar har man väl haft :)

bild0525 (MMS)

Sämre eftermiddagar har man väl haft :)


Jag älskar stockholm! Skulle fan kunna bos...

bild0524 (MMS)

Jag älskar stockholm! Skulle fan kunna bosätta mig här... Det bara bubblar i mig så fort vi kommer in i stan :)


Skål! :)

bild0522 (MMS)

Skål! :)


Vissa dagar..

Vissa dagar i livet bara passerar, vissa dagar lagras som vackra minnen i hjärtat, vissa dagar minns man med sorg och en del dagar är som denna... suck.

Dagens största misstag var väl att klova upp överhuvudtaget. Men har man två små ögongodis som vill kliva upp så är det ju bara till att lyda. Sen forsatte det såhär:

¤ Peter ringde och sa att han måste jobba över. dvs hela dagen plus hela kvällen.
¤ När jag kom hem efetr att jag lämnat Aron på dagis så försöker jag öppna ytterdörren med bilnyckeln. Alltså inte att jag försöker trycka in nyckel i låset utan jag står och trycker på knappen! Pucko ett!
¤ När jag ska vara duktig och duscha Banjo så upptäckert jag att det är stopp i avloppet i duschen. Gör rent bara för att upptäcka att efter att man badat en hund så är det stopp igen.
¤ Sedan ska jag vara duktig igen och dammsuga. Då ser jag att dammsugarpåsen är full plus hela jävla sammsugaren är full i hår och äckel. Göra rent.

¤ När jag ska sätta på diskmaskinen så står jag och funderar vart diskmaskinstabletterna har tagit vägen... Inte konstigt att jag inte hittar dom, för jag står och kollar in i kylskåpet! Pucko två!
¤ Mellan allt detta så var jag iväg på BVC för att Tova skulle få sina 5-månaders sprutor (det enda som har gått bra idag. Duktig tjej).
¤ Innan jag skulle stressa iväg för att hämta A på dagis så skulle jagta en snabb kopp kaffe och slängde ihop en liten chokladröra vilket resulterade i att jag spillde all grädde över mig. FAAN!
¤ Och så för att verkligen göra dagen komplett så kör jag fast bilen i modden här utanför huset när jag kommer hem. Jävlaskitihelvete!

Och nu blåser det storm så det slutar väl med att båtjäveln inte ens åker från hamn imorgon när vi äntligen kommer iväg. Eller så blir vi åksjuka och ligger och kräks halva vägen.

Positiv? jomenvisst!

Ute och går i solskenet. Känner doften av ...

bild0521 (MMS)

Ute och går i solskenet. Känner doften av att det är någon som grillar! Kan man säga att det är vår då?


Bad to the bone..

Idag så har lilla hjärtat kunnat stöjda på benet och han kan ta några stapplande steg om han håller i sig i tex vardagsrumsbordet. Jag vet dock inte om det är av smärta eller rädsla som han inte vill gå utan stöd.. Men det är ju framsteg bara sedan igår.
Men han har ju gått tillbaka till sin gamla "krypstil" då han hasar sig fram på rumpan, vilket han verkar vara ganska nöjd med just nu.

Annars då? Jorå, livet är skit på en bröbit som en vän uttryckte sig en gång..
Ser fram emot veckan som kommer för då ska jag och karln åka på en dygns-kryssning med Birka. Kommer bli hur mysigt som helst! Kan nästan inte komma mer välbehövligt än nu. Lääängtar =)
Någon som har koll på hur maten är på den båten?


Update.

Igår var vi på Röntgen för att se hur omfattande skadan var på lillemans ben.
Det visade att det var ingen skelettskada (phu!), men han har riktigt ont... Han vill fortfarande inte stödja på benet så vi får bära på honom hela tiden. Han blir jättefrustrerad när han vill kunna gå men inte kan. Vi försöker få honom att stå och ta några steg för att han inte ska "glömma bort" att gå och bli avskräckt.

To be continued...

En visit på akuten..

En trevlig eftermiddag på Drakborgen slutade med ett besök på primärvårdsjouren samt ett efterföljade besök på röntgen imorgon, för lilla Aron...

Han och Storasyster Elin hoppade i hoppborgen och så klev hon (tror vi) lite snett så han landade lite för hårt och sen blev han superledsen. Han slutade gråta efter en bra stund så vi åkte till Julia ett tag och avvaktade hur han skulle repa sig. När han fortfarande vägrade stödja efter en timme så rinde jag akuten och fick rådet att ka direkt på primärvårdsjouren i centrum.
Där fick vi vänta typ 40 minuter innan vi fick träffa en jättebra läkare (och modig som vågade låna ut sin Iphone till Aron). Han kände och klämde och kom tillslut fram till att det var nog bäst att åka upp på röntgen för att se om det var någon skelettskada. Men vi kom fram till att det kunde vänta till imorgon eftersom det var rätt sent för Aron att sitta och vänta mer där.
Så imorgon får vi se hur "omfattande" skada han har. Nu ikväll så har han svullnat upp på benet och kan fortfarande inte stödja...

Uppdaterar imorgon.

Peter firar födelsedag :) Trav på datorn o...

bild0519 (MMS)

Peter firar födelsedag :) Trav på datorn och brynäsmatch på tvn :)


En unge i minuten.

Tittar på gårdagens avsnitt av "En unge i minuten" på tv4play.

Det är med mycket blandande känslor...
Eftersom jag har mina två förlossning så nära i minnet och de var så otroligt olika varandra så väcker det lite känslor (och hormoner också kanske?).
Smärtan vill jag gärna förtränga men att föda barn är en sjukt häftig upplevelse. Jag är kanske en konstig människa, men jag tyckte om att stå i fokus och bli "omhuldad" och omhändertagen. Att få känna kroppen arbeta utan min kontoll är något man annars aldrig är med om, och aldrig trodde jag att jag skule klara av det. När jag fick Tova gick det så snabbt och gjorde så ont så ett tag skrek jag bara rätt ut i panik. Jag tänkte att det här klarar jag inte! Men det gjorde jag. Man har ju liksom inte så mycket till val när man väl ligger där..

Sedan är det ju lite coolt att ett av paren stämmer in på oss på nått vis..
¤ Pappan heter Peter.
¤ Dom har en pojke sedan innan.
¤ Dom hade svårt att få barn så dom fick hjälp med första barnet och andra barnet "bara hände" =)
¤ Deras första förlossning tog 8 timmar (min tog 16) och andra tog 4 timmar (inte ens 3).
¤ Dom fick en flicka som ska heta....japp, TOVA!

Visst var det lika?




Min förlossningssal när Aron föddes. Undra hur en riktig sal ser ut? Aron är född på en isoleringssal som dom väldigt sällan använder (det fanns inte ens alla saker där som ska finnas på en förlossningssal), och Tova är född i undersökningsrummet inne på förlossninsavdelningen (hann inte längre än så =))


Ångestframkallande bild.

Kommunal har startat en "kampanj" för att förskolorna i sverige ska bl.a öka sina öppettider. Detta är vad de vill:

Kommunals krav

  • Öppettider i förskolan som motsvarar föräldrarnas behov.
  • God bemanning i förskolan, så att förskolorna kan fullfölja sitt uppdrag att ge lärande, trygghet, omsorg och service. För detta behövs både barnskötare och förskollärare, och både kvinnor och män.
  • Utökad barnomsorg med verksamhet kvällar, nätter och helger.
  • Ge alla barn tillgång till förskolan – även barn till föräldrar som tar emot försörjningsstöd.

Detta är ju jättebra. Men rubriken " Alla andra hämtar tidigt" och bilden som hör till texten är ju något ångestframkallande...



(bild tagen från kommunal.se)

Nu har ju vi Aron på dagis bara mellan 8.45 och 13.45 eftersom han går 15 timmar/vecka. Men jag kan verkligen förstå hur det måste kännas för föräldrar som jobbar heltid och inte har möjlighet att hämta "tidigt", så kanske barnet alltid är en av de sista att bli hämtad...


Vecka 10.

Denna vecka ser ut på dette vis.

Måndag: Peter har jobbat natt och ska jobba dag så det blir till att klä på ongarna på morgonen för att gå ut med hundkräket. Något jag i princip alltid slipper annars. Han kommer hem vid två och ska väl sove en stund för sedan åker jag och jobbar kväll =) Ska få vara i köket så det känns skitskoj. Då kan jag få en liten uppdate hur dom lägger upp kvällsarbetet nu utan att vara "mitt-i". Får se hur trött jag är när jag kommer hem, jag kan lägga en liten slant på att jag kommer vara aningens slut..

Tisdag: Inget planerat. Man kanske skulle slå på stort och käka en semla? Och känna sig lite kvinnlig, det är ju internationella kvinnodagen (tror jag).

Onsdag: Jobbar långkväll. APT.

Torsdag: Åka till stan/birsta för att införskaffa present till maken. BVC med lilla tjejen. 5-månaders-koll samt spruta (ska man skicka maken kanske?)

Fredag: Storkidsen kommer. Fredagsfika. Fredagskyckling. Badhus?

Helgen: Går i firandets tecken =) Peter fyller år och sedan firar vi ett annat steg i rätt rikting =)

Back to work, back to reality.

Imorgon ringer klockan innan 6.
Imorgon ska jag börja jobba.
Ångest.

Men samtidigt roligt.
Skönt att slowstarta med bara 20 procent.

Wish me luck!
Tänk om jag glömt bort allt?


Träningen går icke så bra..

Igår så hade jag tänkt åka och träna på kvällen när barnen lagt sig, men då fick P åka och jobba natten så det blev inget besök på gymmet. Idag så tänkte jag åka dit en sväng under dagen när P hade sovit sin mini-sovning och aron var på dagis, men då var det fullt upp med annat så jag fick än en gång ställa in gymbesöket. Men då planerade jag in att jag iaf skulle åka och simma när barnen lagt sig.
Tror ni att jag kom iväg?
Nope.
Lille Aron kräktes när jag hade lagt honom så då kändes det inte så roligt att åka hemifrån och lämna en supertrött make med fyra barn varav ett kräkandes. Men han somnade om efter rengöring och lite mys och sover än (peppar, peppar). Förmodligen så var det att han blivit slemmig av allt hostande plus att han kändes varm nu på kvällen. Han har nämligen kräkts förut när han haft feber. Magsjuka besparar vi och gärna ifrån.

Så för att sammanfatta: Av att jag planerat in tre träningstillfällen under två dagar så har inget blivit av.. Attans.


RSS 2.0