Gris-sprutan.

Jag har velat fran och tilbaka hur jag ska göra med svin-vaccinet. Ska man ta den eller inte? Hur är biverkningarna?
Tillslut så bestämde jag mig för att ta vaccinet ändå, eftersom jag tillhör riskgruppen när jag har astma. Men när jag då skulle åka så var vaccinet slut och nästa gång jag skulle fara så tog det slut på bara några timmar, så jag har snällt väntat tills idag när nästa leverans kom. Jag fyllde i lappen och gick fram till sköterskan som satt där... och fick till svar att jag inte FÅR vaccinera mig! För att jag är allergisk mot nötter.
Tydligen så har det "varit incidenter" som hon sa och sen några dagar tillbaka så får man inte vaccinera sig om man är nöt-allergiker. Så det var nog någon mening med att jag har missat de tidigare tillfällena.
Så det var bara att traska ut igen då..

Så har jag varit till optikern. Om ca två veckor så kan jag nog se igen =) Skönt att kunna köra bil utan att behöva sitta och kisa med ögonen hela tiden.

Idag kom älste bror och Frejsan. Han fyller 30 på Fredag så i helgen blir det kalas!

Nu: Kolla på det sista av Arga snickaren sen Grey's.
Sen: Sooova..

Hela kvällen och natten: Vänta på att mobilen ska låta och få besked om hur det har gått för Anna som åkte in på BB för några timmar sen. *whiii* Spännande värre =)

Veckan.

Måndag: Scanna in bilder hos mor.

Tisdag: Åka till Maria och äta bullar (och ta en promenad i det fiiina vädret, som jag inbillar mig ska komma..)

Onsdag: Åka till Optikern och göra synundersökning samt kirra nya glajjor. Ta gris-sprutan om det finns någe vaccin kvar.

Torsdag: Umgås med bror och brorsdotter dom kommer hit på onsdag.

Fredag: Njuta av en hel dag när Älsklingen är ledig och vi har noll planer.

Lördag: Kalajs för bror som fyller 30!! Fixa lite mat på dan.

Söndag: Kanske lite seg.. Men vaknar upp med stora familjen i lägenheten. Mys!


Sådärja.

Yihoo!

Yihoo! Nu fungerar scannern..men på seg-gam-datorn så det går inte fort fram. Men nu kan jag se bilderna på datorn iaf. Har hållit på i över två timmar nu och fått in 35 bilder. Bara 965 kvar då ungefär =)
Det är ganska skoj att se så fina tapeter, kläder och mamma & pappa på 70-talet hihi, sitter å småfnittrar hela tiden (förlåt, mamma och pappa, men ni är så söta..hihi).

Nu: Göra korvstroganoff och vänta på att Peter och J ska komma tillbaka från vaccinationen.
Sen: Ladda in fler bilder =)

...

Igår så gjorde jag nått som gjorde lite ont i hjärtat. Jag packade undan alla (två byxor och två tröjor) gravidkläder och ammningsbehåarna. En liten tår föll över att Aron blivit så stor och att jag vet ju inte om chansen kommer att finnas att jag blir gravid igen.
Men så la Aron av ett sånt garv som bara han kan så kändes det lite bättre =) Han är så jäkla söt när han skrattar åt oss, min älskade lille vän..

Igår så var mn käre mor in till stan så då köpte hon med sig en diabildsscanner så jag ska kunna lägga in bilderna på datorn som jag har i dia-format. På dessa bilder ,som jag aldrig har sett, så finns det bebiskort på mig. Skulle vara kul att se om det finns några likheter mellan mig och Aron. Jag kopplade in scannern precis som det stod och så när jag ska lägga in själva bilderna SÅ LÄSER DEN INTE AV DOM!!! Blev så arg och frustrerad att jag fick tryck över bröstet..
Så dagens uppgift är att först avinstallera allt och installera det igen. Fungerar det fortfarande inte så får jag ringa kundtjänst..

Nu: Lägga mig på golvet å mysa med pöjken.
Sen: Min dagliga uppgift...plocka ut diskmaskinen..

Håller tummarna

Aron håller tummarna för Brynäs ikväll.. hihi..


Maratonsovning och kakor.

Idag vaknade jag av Arons prat från spjälsängen som vanligt. Vi klev upp och åt frukost. Jag åt mackor och A fick äta gröt (eller äta och äta..mest kleta och skratta). Efter att han hade gymmat ett tag så fick han lite käk ur flaskan och sen somnade han som en stock på min arm, så jag klädde på honom om vi gick en timmes promenad. Detta var strax efter elva. Klockan är nu 15.16 och han sover fortfarande i vagnen ute! Låångsovning med andra ord. Jag har hunnit plocka undan, bädda sängar, läst massa bloggar, kollat på andra avenyn sen igår och bakat kolakakor och jitterbugg =) Undra vad jag ska hitta på nudå.. städa lite mer kanske..

Om nån timme kommer Julia hit. Jäklar vad men är vanemänniska alltså. Jag har inte träffat henne på tre dagar och då känns det som att det var eeeeevighter sen vi sågs, bara för att senaste månaderna har vi träffats i princip varje dag. Knepigt...

Ikväll så ska jag iväg och simma lite om inte magen blir mer ond. Sen ska vi kolla på sista Johan Falk-filmen. Om ni inte har sett dom än så kan jag än en gång rekomendera dem. Kanske ska kalasa till det med en påse favoritmix för mina sista pengar..

Nu: Kolla till A och lägga undan kakorna.
Sen: Undersöka om jag kan laga dammsugaren..


Grabbarna grus

Grabbarna grus kollar på Hockey.
Pappan förösöker värva lille A till att bli Brynäsare. Det ska börjas i tid..


Frågor och svar

Kan vara kul att se tillbaka på om några år =)

När fick du reda på att du var gravid?
Eftersom graviditeten egentligen startade långt innan lilleman var i magen på mig så visste vi om det hela tiden. A är ett mirakel som är hjälpt på vägen av en IVF. Men pluset på stickan visades den 21 okt 2008.

Blev det en chock?
Både ja och nej. Vi visste ju att det var möjligt men jag var övertygad om att försöket skulle vara misslyckat. Men icke =) Lycka!!

Hur gammal var du då?
22 år

Hade du mycket halsbränna?
Inte från början men ungefär från vecka 20 så knaprade jag novalucol som en annan pillertant. Vaknade t.o.m på nätterna för att käka dom där.

Spydde du mycket?
Inte en enda gång. (eller jo, i början men det var en magsjuka som var orsaken.)

Hade du mycket foglossning?
Nja, från och till. Sista tiden hade jag väldigt ont.

Ditt sf-mått som störst?
34 cm

Har du fått bristningar?
Nope.

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Vi trodde att det var en pöjk och länge fick magen heta Aron. Och ut kom en perfekt liten Aron. Men min pappa var övertygad om att det var en Tindra därinne och köpte en napp med namnet Tindra på.

Vad hoppades du på?

En frisk liten krabat. Eftersom jag nästan hade gett upp hoppet att ens kunna bli mamma så var jag glad över vilket kön det än skulle bli..

Gick du över tiden?

Ja, de längsta och varmaste NIO dagarna i mitt liv!

Födde du för tidigt?

Nope

Hur var förlossningen?

Långdragen. Smärtsam innan eda. Frustrerande. Men helt otrolig, jäklar vilken kraft kroppen har!

Blev du sydd?
Japp.

Dragen med sugklocka?
Nej.

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag (såklart, även om jag gärna hade lämnat över arbetet till P och gått och fikat istället ), Peter, Barnmorskan Astrid och en undersköterska.

Hade du någon nära med dig?
Peter var med som ett underbart stöd.

Vilket sjukhus födde du på?
Sundsvalls Sjukhus.

Hur stor var bebisen?
3895g och 52 cm. Alla var förvånade över att han var så stor. Vart hade han fått plats? Jag blev ju t.o.m skickad på ett extra UL i v 32 för att dom trodde bebisen var för liten..

Vad fick den heta?
Karl Aron Tellus.

Var allting värt det?
Självklart! Nu har jag vårt barn i min famn och jag skulle kunna göra det igen för hans skull.

Vill du ha fler barn?
Jopp, en till iaf.




Farsdag!

Ett stort grattis till de två bästa papporna i världen =)





Jag älskar er så mycket!


Bullbak och gröt =)

Bullbak igår:

Idag är en stor dag. Vi har i princip gett upp ammningen och gått över till ersättning. Med sorg i hjärtat.. Men han tar bröstet ibland iaf, men det är ju lättare att äta ur flaska har han kommit på. Han e inte dum, min älskade son =) Och så har han fått pröva lite gröt. Mycket skeptisk var han men lite gick ner i lillmagen.





     


Trött

Inatt har jag haft en jobbig natt. Inte på grund av att jag är bebis-mamma utan att jag började fundera på allt möjligt igårkväll och kunde inte somna, somande till vid två och vid halv tre så ville lilleman äta, sen sov jag dåligt och drömde massa otäckt. Blev jagad och var fast återkommande mönster.
Men på morgonkvisten så kunde jag slumra bättre och älsklingen klev upp med E sen gick han till tvättstugan direkt så det slapp jag ( my daaarling =)) Så när han kom och pussade på mig efter nio så hörde jag att kaffet kokade och att sonen fortfarande sov. Skönt.
Men han vakande efter ett tag så då satt vi och åt frukost alla tre vid bordet, Aron sken som en solstråle som vanligt på morgonen =) Älskade unge!

Men sen blev han grinig och nu har han sovit i 2,5 timme så vi misstänker att han börjar bli lite sjuker..

Annars så har jag lite träningsvärk efter att jag och Julia var på kärringgympa igår. Men det var ganska skoj =) Skönt att få röra på sig och se hur mycket man orkar, både jag och Julia blev imponerade av mig, haha!

Nu: Passa på och läsa lite.
Sen: Hämta barn.


Hahaha!

Såg detta på en annan blogg:



Haha!
Roligt, men tänkvärt.

Promenadvägar

Jag har hittat två nya promenadvägar att gå =)
En gick jag i söndags när det var strålande fint väder. En jätte mysig höstdag. Sen när jag kom hem så kollade jag upp på eniro hur man kunde gå om man vek av på en annan väg, och då hittade jag en runda som jag utforskade idag. Alldeles lagomt långt, men nu kan snön få vänta lite så inte stigen genom skogen försvinner. Någon som följer med nån dag?
Banjo träffade på två Cavalier-hundar efter vägen så han blev helt extas. Tror även deras matte blev det också över att det finns fler cavalierer i området =)

Nu: Väcka Älsklingen som har jobbat natt.
Sen: Äta lite lunch.

Herregud vilka intressanta dagar jag har...


Vecka fortifajv

Måndag: Stora barnen kommer. Åka och storhandla. Laga dammsugare och städa lite.

Tisdag: Är det fin väder så ska jag utforska en ny promenadväg. Tvättstuga.

Onsdag: Träna med Jullan på kvällen. J ska opereras.

Torsdag: Inga planer.


Fredag: P jobbar halvdag. Åka och bada. Fredagsmys!

Lördag: Inga planer.

Söndag: Inga planer.


That´s my week.



Jeppe och Julia i Fredags =)



RSS 2.0