Check!

Storhandlat 
Rensat ur kylskåpet  och plockat in varor
Plockat ur och i diskmaskinen
Satt på en maskin tvätt
Varit ut med hunden
Gett sonen mat
Duschat av en kladdig son
Halvpackat BB-väskan
Plockat undan efter sonen
Vikt ihop och rensat nytvättade bebiskläder


Sa någon åt mig att vila häromdagen?


Tjöööött!

Fasen vad trött jag är idag... Usch och fy.. Kanske min älskade son har ett finger med i spelet då han inte vill sova inatt utan hellre låg och sparkade mig i ryggen. Eller så är det kanske det extremt gråa och regninga vädret som är idag. Eller så är det graviditeten som är boven... Skulle tro att det är en mix av allting..

Igår var vi iaf till läkaren. Som jag sa till Peter innan så var det ju egentligen helt onödigt för jag visste ju att hon/han inte skulle kunna göra nått. Men vi fick iaf reda på att bebisens huvud ligger väldigt långt ner så det är inte konstigt att jag har ont och kraftiga sammandragningar. Och så sa hon att det är vanligare att man känner av sammandragningar och förvärkar mer i andra graviditeten. Det var en bra och förstående läkare (kunde ju lika gära träffat nån utan förståelse och som bara tycker att man får skylla sig själv..)
Hon skrev även ut alvedon på recept och sa åt mig att jag ska verkligen vila så mycket jag kan. "Det är många kvinnor som har städat ihjäl sig, vi behöver inte fler" =) Så nu ska jag lära mig att ta alla tillfällen till att lägga mig och vila när jag kan.

Så nu blir det soffan.

Kräftskiva

Varför heter det så? KräftSKIVA? Måste nog ta å googla det... Hur fasen tog man reda på saker innan google fanns? Haha!

Jaja, igår så var det iaf kräftis hos oss. Hade bjudit en hel en bunt men det blev nbara en liten skara kvar till slut som kunde komma. 7 stycken plus Aron. Gott gott med kräftor! Synd bara att ett av paketen var halvdåliga. Alldeles gråa och liksom "porösa". Och jag hade slängt förpackningen så vi vet inte vilken sort det var som fick åka i soporna..
Med lökpaj, tacopaj, sallad och bröd mm så blev det en riktigt smaskig middag =) Sen lyckades jag med min premiär-pannacotta också så det var ju kanoners!
Foton kan jag slänga in när syster har lagt ut några på hennes blogg som jag kan sno..

Idag så är det riktigt tråkigt väder ute. Småduggar och grått, grått, grått... Får se hur Aron mår när han vaknar från vilan. Mår han bra och febern är borta så tror jag nog att det blir en tur till stan. Måste inhandla lite grejjer till BB-väskan och så fyller ju lille Arvid 1 år idag så det ska fixas present. Känner att jag behöver också komma ut och göra nått annat. Var hemma hela förra veckan så det kryper lite i kroppen på mig... Fast vi får väl se hur jag bli i kroppen av att gå på stan. Tur det finns alvedon... ja, just ja angående alvedon så ska jag till läkaren på måndag. Barnmorskan tyckte att det jag hade lite för ont om jag måste ta smärtstillande hela dagarna så hon bokade in en träff på sjukhuset åt mig. Inte för att jag tror han/hon kan göra nått åt det, men det kan ju vara bra att få kolla iaf. Få se om dom gör något extra UL också eftersom magen är så "liten" (ligger nästan utanför kurvan igen). Men när jag väntade A så var det likadant och han kom ju ut och vägde nästan 4 kg, så jag är inte orolig att hon är för liten där inne. Hon ligger väl bara långt bak helt enkelt.

Nu: Sätta igång en maskin tvätt.

Ingen rubrik..

Måste ju bara få skryta över min riks-kändis till far =) (och lillebror också för den delen)
 http://svtplay.se/t/136229/tom_alandh_i_sverige

I Måndags var de på tv i en dokumentär om Dorotea. Jag måste ju säga att man får ju inte en så jätte-glad bild över lilla Doroteas framtid, bortsett från pappas åsikter då =) SÅKLART DET FINNS EN FRAMTID FÖR DOROTEA! Herr positivt-tänk har talat! Ni ser honom från ca 19.30 minuter in i dokumentären. Bror skymtar ni som en pluggis redan efter 5.20 min.

------
Annars då?
Jodå, ska till BM imorgon så då får vi se om jag kan få Alvedon på recept. Blir ju liksom en anings billigare nu när jag äter varje dag. Kanske hon har något annat som kan smärtstilla mig men som är skonsammare också..
Ska bli spännande och se om jag har växt nå mer över magen, hade ju en liten dipp på kurvan förr gången jag var dit. och så är det alltid lika mysigt att få höra hjärtslagen =)

Nu: Äta nått kanske? Man står sig inte så länge på pannkaka..
Sen: Titta på "Livet på BB". Snart, snart är det ju min tur..

Klagomuren..

Känns som att jag skulle kunna döpa om bloggen till klagomuren...
Men sedan två veckor tillbaka har det varit riktigt risigt med Fru Wallgren. Började med att jag hade jätteont i sidan av magen. Trodde nästan ett tag att det skulle kunna vara blindtarmen. Men det gick över. För typ en dag, sen kom det förvärkar och sammandragningar till tusen. Har i princip legat i tre dagar nu och vridit mig av smärta. Går på alvedon för att jag ens ska kunna stå upp. Blir tokig snart...
I lördags så var vi nästan påväg in på förlossningen för jag hade så pass ont. Men efetr alvedon och någon timme så kändes det bättre. Men som vanligt så oroar jag mig för att få sådär dunderont när P jobbar. Då kan jag ju knappast ta hand om lilleman... å vad jobbigt det är den här gången. Och jag hatar att jag bara klagar!


Snälla älskade lilla mirakel, kan du inte komma ut till oss snart. Du är så efterlängtad och vi vill se hur du ser ut. Kommer du vara som din bror eller kommer du vara helt tvärtom? Vem kommer du likna till utseende? Kommer du vara lika envis som din far och Aron? Eller kommer du vara lika konflikträdd och feg som din mamma?
Mamma längtar efter dig, så du är så välkommen =)


Förvärkar.

Varför ska man ha förvärkar för? Räcker det inte med att man ska svinont när ungen ska ut? Varför ska man gå med förvärkar långt innan det är dags också? Så förbannat onödigt.

Grattis Plastis!

Idag hurrar vi för min "plastis" Ingalill som fyller 50 bast!

Hurra, hurra, hurraaaa!



Ingalill och Aron.


Skillnad på kill- och tjejmage?

Är det skillnad på magens form när man väntar en pojke eller en tjej?
Ja, avgör själva =)

Rund och fin i vecka 34 med Aron.

 

Flickmage (förmodligen) i vecka 35.


Och när jag väntade Aron så hade jag en jättetydlig hormonrand över hela magen, vilket jag inte har nu.

(Ni har väl kontaktat min syster om ni vill vara med på "vadslagningen" om datum? Eller vill ni att Peter ska vinna i år igen?!)


Vattenläckage!

Suck å stön!
I några dagar så har vi haft ett mindre vattenläckage inne på toalettgolvet. Men så brukar vi ha ibland, så efter någon dag försvinner det. VVS-gubbar har varit hit och kikat förr så vi inte har vattenskada, men tydligen har det inte varit någon fara.
MEN. Igårmorse så var den lilla handuken som låg på golvet totalt dyngsur. Jag bytte ut den mot en torr som efter någon timme var super blöt igen.. hmm.. Igårkväll så ser vi att det droppar vatten från ledningarna bakom toalettstolen och att det är det vattnet som rinner fram på golvet. Så vad gjorde ni igårkväll vid 22? Familjemys? Helkväll på krogen? Filmlördag?
Vad vi gjorde? Jo, vi letade papper och telefonnummer, ringde HSB jouren, felamnälde, torkade vatten och oroade ihjäl oss för att det skulle spricka och bli vatten i hela badrummet... Tydligen så skickar dom inte ut någon röris sådär på kvällar eller helger när det "bara" droppar. Suck. Så då visste vi ju inte hur allvarligt det var. Kunde vi använda toaletten överhuvudtaget? Kul att man är gravid och kissnödig jämt!

Men imorse fick vi ringa igen för då rinner det nästan ur ledningarna (typ en liter i timmen). Så det kom äntligen hit en gubbe som kollade men han vågde inte göra nått åt det. Så vi får ändå vänta till imorgon så han skulle skicka hit några mer kunniga grabbar. Men om det skulle spricka och SPRUTA UT VATTEN då var han snäll och visade vart jag ska stänga av huvudvattnet till hela bostadshuset... Så trippen till stan jag tänkte göra idag är ju bara att glömma. SUCK!

Gör ett nytt försök imorgon.

v.34

Herregud vad tiden går. Slog mig just att jag är i vecka 34. Då räknas man väl som höggravid, eller? Känner mig jäkligt högtjock iaf.
Det måste vara väldigt trångt därinne för lillpigan min för varje liten rörelse och hickning både känns och syns på utsidan. Igår så måst ehon ha legat väldigt konstigt för det var somn att jag fick en smmandragning som aldrig släppte. Gick med stenhård mage och kissnödig-känsla i säkert fyra timmar. Gjorde så satans ont så jag fick gråta en skvätt...
Skönt att det inte är långt kvar (eller jag tycker ju egentligen att det är skitlååångt kvar..). Snart så måste vi väl börja montera ihop spjälsängen och sånt också =) Fast jag väntar gärna ett tag till med det, det kommer bli så trångt i sovrummet med en dubbelsäng och två spjälsängar på varje sida. Hur fasiken gör tvillingföräldrar?

Jag har väl lugnat ner mig lite inför att det ska vara två små här hemma och hur det ska gå. Ett tag var jag konstant orolig hur jag, tiden och utrymmet skulle räcka till.. Men en sak som kan stressa mig lite är när Peter kommer jobba kväll och jag ska lägga de två själv. Hur gör man då liksom? Jag frågade en väldigt god vän som har två täta småbarn hur hon löser det. Svaret kan jag inte påstå var särskilt lugnade: "Jag tar den som skriker högt först..."

Och är det någon som har tips på hur jag ska få Aron att äta? Bli tokig på hans matvägran! Han har trilskat med maten i princip hela tiden sen vi började med "fast föda". Vi har försökt med allt känns det som... men han bara fortsätter att vrida bort huvudet. Aaaarrrgghhhhh!!
När man fått i han tre tuggor så jublar man nästan. Någon mer som har det såhär? eller har haft med något barn?

Om inte sprattelfia hade flyttat in i magen.

Om inte lilla sprattel-ungen hade flyttat in i magen så skulle jag nog haft kraftig jobb-ångest just nu. För det var meningen att jag skulle gå tillbaka på jobbet imorgon egentligen.
Men jag spenderar morgondagen med ett barnmorskebesök istället =)

Så från och med imorgon och till den 16:e så har jag semester (undra om jag ska ta å ligga på soffan och äta praliner..haha!!), sen så har faktiskt försäkringskassan varit snälla och beviljat havandeskapspenning för mig till den 9:e September. Skönt att inte behöva ta ut föräldradagar på den "nya" bebisen så långt innan hon är född.

Nu: Kolla igenom lite bloggar innan jag väcker maken och skickar iväg honom på nattjobb.

RSS 2.0