Dagisstart för onge nummer två =)

Nu har lilla flickan snart gått sin första vecka på dagis. Vill ni ha en sammanfattning?
-Det har varit precis som vi trodde. Det har gått jättebra! Tova är så avlappnad och cool så vi förstod nästan att det skulle gå ganska smärtfritt. Hon har aldrig varit rädd för främmande människor och hon är så framåt så hon ibland inte ens hinner mig sig själv =)

Upplägget var från början precis som med Aron (de går på samma dagis och avdelning). En timme måndag och tisdag, sedan 9.30-12 de andra dagarna. Vi fick fördröja hämtningen till 14 eftersom hon sover vid 12, men det var inga problem.

Jag är riktigt nöjd med vår avdelning. Både med "fröknarna" och lokalerna. Visst kan man tycka att det är lite rörigt och så när man hämtar/lämnar, men så är det väl på alla förskolor? Eller?

Nu ni..

Inte nog med att jag tor att jag kan börja pyssla... jag tror även att jag kan börja träna (haha!)..

Så jag önskar mig det HÄR också i present =)


Försöker få ihop vardagspusslet...

img_20110927_204 (MMS)

Försöker få ihop vardagspusslet...


Man blir trött av att börja på dagis...

img_20110926_182 (MMS)

Man blir trött av att börja på dagis...


Jag är nästen på tur..

Flera har frågat mig vad jag vill ha när jag fyller år...
Svår fråga..

Men jag har iaf kommit på några saker

¤ Presentkort på Panduro (jag har gett mig fan på att jag ska börja pyssla. Decoupage är grejjen =))
¤ Stora silverringar till öronen (har nästan alltid såna, men jag köper dom i "fejk-silver" vilket gör att dom blir gröna och melerade efter bara några månader..)
  



¤Såna här:

¤ Trä, papp eller zinklådor och askar.


Tova 1 år!

Igår fyllde vårt lilla hjärtegull 1 år!
Jag vet att jag sagt det förr, men nu kommer det igen.. Vart tar tiden vägen??


Inte ens ett dygn gammal.. lillfisen =)


Undra vart den nappen ska med min dotter... 3 days old..


Firade första månadsdagen med att sova sig igenom en bowlingmatch.


Två månader och söt som få =)


Tre månader. Jul i Raja tillsammans med Morbror Mattias.


Fyra månader


Fem månader. Sitter upp själv första gången..


Sex månader.


Sju månader. Glad som en lärka =)


Åtta månader i Dorotea


Kramas med brorsan, Nio månader.



Nästan tio månader.



Elva månader


ETT ÅR!


Mmmm... tårta!


Grattis min älskade skatt!
Mamma älskar dig så mycket!

Morgonmys med födelsedagsbarnet!

2011-09-23_07_14 (MMS)

Morgonmys med födelsedagsbarnet!


Avslutar en kanonkväll med lite knäckebröd...

img_20110918_003 (MMS)

Avslutar en kanonkväll med lite knäckebröd i sängen tydligen... Längtar tills jag har kommit på en hämnd! :-)


Drömmar

Drömmar blir nästa ord.
 
Jag har ju redn skrivit om mina drömmar (som i framtidsdrömmar).

Så jag tänkte berätta om en sjuk dröm jag harv haft återkomande i mitt liv.

Första gången som jag hade denna dröm var när min lillebror eppe var lill-liten. Det skiljer bara 20 månder mellan oss, så jag kan ju inte varit så gammal.  Vilket gör det ännu knepigare att jag kommer ihåg en dröm, när jag  knappt har några minnen alls innan jag är typ 7år..

Jag drömmer alltså att vi är ute på en is där det finns pimpelhål borrade. Helt plötsligt så försvinner min lilla lillebror ner i ett sånt hål och sedan ser jag honom genom isen. Jag ser att han försöker hitta tillbaka till hålet för att ta sig upp, men han kan inte hitta det. Och han ser inte mig när jag försöker visa honom... Här vaknar jag! Och det är jag glad för!

Det är en helt sjuk och hemsk dröm som ger mig gåshud occh gråt i halsen. Men det är inte bara en gång som ja vaknat i panik av denna dröm. Den har återkommit när min yngsta bror föddes och när båda mina barn har varit små bebisar.

Hua..


Jobb(ig) vecka..

Har jobbat mycket hela veckan, och har ett jättepass kvar imorgon (7-21).
Så det är därför der är glest mellan inläggen.. snart så kommer det fler utmanings-ords-inlägg.

Har ni fler ord till mig?


Intressen.

Dagens ord:

Intressen.

Fick lite ångest när jag såg just det ordet (tack, Linnea), för jag har just inga intressen. Jag avundas Peter som har ett brinnande intresse för sport och trav. Jag tittar alltid avudsjukt på människor som kan visa upp något de har skapat genom ett intresse. Jag vill byta plats med personer som berättar med passion i rösten om stickning, träning, trädgårdspyssel, målning...vad som helst..

Jag har haft intressen förr i mitt liv, men de brukar ganska snabbt mattas av tyvärr. Jag dansade streetdance för några år sedan och det tyckte jag var svinigt skoj. Skulle gärna ta upp det någon gång, men det känns lite motigt att börja en kurs med typ 13 åringar (vilket det var på dansskolan jag gick på förr). Det enda som består är just böcker. Jag älskar att läsa! Men det är ju inte riktigt nått man kan skriva upp som hobby...

                             

När man ska fylla i sina intressen i nått formulär eller liknande så svarar jag alltid samma sak: Läsa, och att umgås med familj och vänner.
Inget kanske räknas som hobbies, men det är ju nått jag tycker om att göra iallafall...

Har ni nått tips på nått som kan få mig att brinna? Gärna ska det hinnas med i mitt liv som redan är fullpackat med ungar, hus, gubbe och heltidsjobb =)

Tacksamhet.

Ordet Tacksamhet fick jag av Millan.

Tacksamhet.

Jag är ganska dålig på just tacksamhet. Jag är en person som utåt sett nog ses som en ganska positiv människa.. men det kan nog min man intyga att så är icke fallet. Jag ser det mesta från en negativ synvinkkel, vilket gör att det många gånger är svårt att vara tacksam. Ni ser ju själva hur bra det gick med mina "måndags-tacksamhetslistor".

Jag har till occh med satt mig själv på tacksamhets-träning... Varje kväll så har jag ett block där jag försöker skriva tre saker som jag är tacksam över.

Tyvärr så är jag lite "vidskeplig" så jag tror att om jag uttrycker tacksamhet över något så kommer det liksom vända. Typ om jag säger att det är skönt att bilarna har gått bra så länge nu, då kan ni ge er f*n på att en av dom går sönder dagen efter.

Men nu ska jag gå emot det och skriva en lista över vad jag är tacksam över just nu.

¤ Min Familj. Alla mina barn (hela bunten), min man och hela min stora "gamla" familj.
¤ Att jag har ett jobb att komma tillbaka till och att jag trivs så bra med mina arbetskamrater.
¤ Att jag och Peter är så duktiga på att ta tillvara på den lilla tid vi får bara vi två. Bara en enkel kväll i soffan kan vara något mysigt =)
¤ Att mina barn är friska.
¤ Att Tova sover så bra, och har alltid gjort (åhh.. det här kommer kosta, det känner jag..)
¤ Att vi äntligen hittat vårt hus.
¤ Mina vänner.
¤ Att vi fick lägenheten såld, så vi hade råd att köpa de möbler vi ville ha.
¤ Att jag har någon som älskar mig, vill leva sitt liv med mig och har gett mig två fina barn. Att han ens står ut med mig är ju ett mindre mirakel..

                                   


Rajastrand

Nästa ord är Rajastrand.

Åh, herregud vad mycket det finns att säga om detta ställe.. (Finns risk för lite rörigt inlägg)



Rajastand (även kallat Raja)är en liten by i Lappland. Det är en av mina absoluta favoritplatser i hela världen. Detta delar jag med många. Detta underbara ställe är alltså det hem där min farfar är född och uppväxt, där sedan min pappa har tutlat runt, fångat sin första fisk, täljt sin första smörkniv, simmat sig less i sjön, sedan kört (olagligt) sina första bilturer, fält sin första älg och sedan gått med alla sina barn på armen och visat med handen vad som är rätt och fel med kärlek i rösten.
Vi syskon har spenderat otaliga sommrar och vintrar här. Som barn (och vuxna) har vi lekt "dunk-kurragömma", pimplat, grillat korv, åkt skoter, firt jul, klättrat i träd, gjort oss illa, bakat kakor och läst sagor med farmor, och lekt och myst med farfar. Vi har busat, bråkat och inte minst skrattat och skaffat oss så enormt mycket minnen!


Nu när jag blivit stor så är det med glädje som jag nu får dela allt detta med min man och barn. Mina styvbarn älskar Raja lika mycket som jag och de längtar också varje år efter att få åka till "sommarstugan" som Jonathan säger.


Bara chill på gården



Bror Jens åker tefat på vägen i vintras.


Raja är förknippat med så mycket känslor. Glädjen över att få vara där med familjen, sorgen över att inte farfar finns där längre och att han inte hann få träffa mina barn, rädslan att det ska stå en björn bakom husknuten, lyckan när man ser barnen blir överförtjusta över att få en abborre och den lugna känslan som infinner sig när man sitter ute och allt man hör är sina egna andetag...



(bilder är ärligt snodda av syster Linnea)


Mamma/mormor/svärmor

Nästa ämne är: Mamma/mormor/svärmor.

Min mamma måste vara världens bästa mamma. Hon är en människa som behåller lugnet i princip alla situationer, hon är alltid förstående och kommer alltid med råd när man behöver. Hon är en person med stort hjärta som ställer upp för alla. Hon blir väldigt sällan arg, men när hon blir det så ska det vara nått riktigt allvarligt. Då gäller det att hålla sig undan =)
När jag växt upp så har hon alltid låtit mig och mina syskon "vara med" och bestämma om tider som ska passas, regler som ska följas och efterföljande konsekvenser om de inte följs. Detta har gjort oss till medvetna och ansvarsfulla människor.

Som mormor är hon så älskvärd och viktig. Mina barn älskar henne! Hon har ett enormt tålamod som jag beundrar henne för.. önskar att jag hade samma tålamod när det gäller ungarna. Hon är pedagogisk på ett sånt bra och tidkrävande sätt att det nästan kan reta gallfeber på mig =)

Som svärmor vet jag inte hur hon är... eftersom hon inte är min svärmor. Och sen har jag liksom inget att jämföra med.. jag har själv ingen svärmor eftersom hon gick bort för 22 år sedan..

Jag måste få säga tack till mamma såhär officiellt. Tack mamma, för att du alltid ställer upp! Bara nu i sommar har du varit vår räddande ängel i barnpassningsväg!


Pappa, jag och Mamma på min bröllopsdag!

Måste ju be om ursäkt..

Måste ju be om ursäkt. Främst till min man men även till alla andra brynäsare...

Brynäs IF (BIF) ska det ju vara, inte Brynäs IK som jag nämnde igår =)

F'låt.

Huset.

Nästa utmaningsord är (såklart) Huset. Detta efterfrågades av flera stycken =)

Här kommer det.

Vårt hus.




Välkommna.



Lilla men dock så viktiga lekstugan.


Tovas rum


Tovas rum


Vardagsrum


Vardagsrum


Kök..


..med matrumsdel.


Vårt sovrum


Jonathans rum


Arons rum


Badrum


Pannrum/ Jontes trum-rum.


Elins rum



Tvättstuga



Badrum med bastu.

Sedan finns det att allrum också som inte kom med på bild.

That's it!

Dock så tycker jag att bilderna inte riktigt gör huset rättvisa,
det gör sig bättre i verkligheten =)



Ishockey.

Min första utmanningsord blir Ishockey, gett av min syster Julia (eller är det hennes sambo som har ett finger med i spelet?)

Ishockey.

Här i familjen så hejjar man antingen på Brynäs eller Timrå när det gäller denna vintersport.
Det är maken (och Aron) som håller på Brynäs. Aron säger alltid "Hejja, hejja" och Bynäs när han ser ett sånt märke =). Och mina bonusbarn är hängivna Timrå fans. Peter har förstås försökt få dom till att hålla på BIK ända sedan födseln, men sedan de kunde bestämma själva så går de (till sin fars förtret) hellre till Timrås hejarklack =)

Jag då?
Ehh... jag som har ett sportintresse som är lika med noll har alltså träffat, och gift mig med, en av sveriges mest sportintresserde karl. Fråga om ett sportresultat och han kan ge dig ett svar.. i allt!
Så för husfridens skull så håller jag också på Brynäs.

Men. Det måste tilläggas att de få gånger jag varit på en match eller tittat på en match på tv så är jag helt inne i spelet och ställer mig upp och skriker när det blir mål eller "felspel" (både och peter och jag blir lika förvånad varje gång).





Lite roligt är att just i skrivandets stund så är Peter på säsongens första BIK-match mot TIK.




Men jag måste väl ha fler läsare än sju stycken? Fler ord vill jag ha!!


RSS 2.0