V. 29

Vecka 29
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

-------------------------------------------------

Ja, jag har inte så mycket att berätta. Det rullar på som vanligt.
Igårkväll var det som vanligt party i magen och när P höll handen där så gjorde h*n en volt eller nått så det liksom "stog ut" ett knä (tror vi att det var, kan lika gärna va en fot). Det var en helt sjuk känsla att kunna TA på en kroppsdel på vårt barn =) Kul men samtidigt lite otäckt..

I helgen som var så var tremänning Alex upp en sväng och vi var på krogen på lördagen. Det är inte så jävla kul när man är nykter och lider av en sjujävlig halsbränna. Men det var ganska trevligt ändå... Roligt att göra nått annat än att sitta hemma i soffan, och att  sitta å titta på folk är ju alltid kul.

Pöss Å kram

En speciell kram riktad mot Ånge. Tänker på er.


Kommentarer
Postat av: moffarn

Snart är ni uppe hos oss, gissa vem som kommer att hålla handen ofta på din mage, å så ska jag sjunga för TINDRA :)

2009-04-02 @ 06:19:48
Postat av: Faster

Tack... Alla tankar värmer... Själva försöker vi att verkligen ta en dag i taget (inte lätt kan jag säga) och leva HÄR och NU. Vissa stunder går allt toppen andra mindre bra...Vi ses, kram!

2009-04-02 @ 12:23:37
URL: http://monizz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0