Less och frustrerad.

Fan då att det inte finns några fina brudklänningar för gravida.
Jag tror att jag är överkritisk och att det inte är nått som duger bara för att jag vet hur fin jag var i den klänningen som jag hade köpt..

Fan.

En intressant dag.

Imorse när jag vaknade så höll Banjo på att slicka sig som en tok. När jag klev upp så såg jag att han hade blodat ner både sin korg och våra lakan. Så Peter fick åka på ännu en akuttid till vetrinären. Nu så hade analsäcken spruckit så det blev en mindre operation och tratt över huvudet. Han verkar må bättre nu, men det kanske är de starka tabletterna han får. Annars så sitter han bara och gnäller för att det är så synd om honom för att han måste ha tratten på sig. För när jag tar av det när vi ska gå ut (annars så vägrar han kissa) så viftar han på svansen och är jätteglad =) Men när den åker på igen så ser han ut som att han har gjort nått hemskt och skäms.

Anna, Maria och Timi var hit på fika idag. Det var skitskoj! Så roligt att träffa dom allihopa. Och så spännande att den lill* i Timis mage nu snart ser dagens ljus =) Att Annas dotter sov sig igenom de timmarna de var här kanske var mindre roligt, men man får väl bebismysa med henne någon annan dag.
Syster kom förbi för att plugga lite matte, vilket var tur. Har fått mycket hjälp av henne iom att Banjo är som han är.. plus att Aron har visat sig från sin sämsta sida idag.

Annars så har jag en ond rygg. Har svinont i svanken. Jag trodde att det var för att jag halkade förra veckan men det verkara vara nått annat eftersom det bara blir värre. Håller alla mina tummar och tår för att det inte är foglossning redan (fick det ganska tidigt med Aron).

Nu: Natta sonen.
Sen: Ta hand om hund-stackarn...

Smet eller deg.

Varför ska man grädda kakorna när det är smeten eller degen som är godast?

Bilden tagen från arla.se

-----------------

Kan man hyra in en barnflicka som bara tar över det här med matningen? Varje gång jag öppnar en barnmatsburk så håller jag på att kräkas... Hoppas på att det här grav-illamåendet tar slut snart.. Jag blir så trött och orkar inte göra det jag vill.


Lille Banjo...

Vi kunde inte avvakta och se om Banjos haltande blev bättre, för under dagen och kvällen igår så blev han mycket sämra och så uptäckte vi en stor svullnad bak på ryggen, vid svansen. Så det blev ett akutbesök hos vetrinären imorse. Fömodligen så har han fått nått fel mot tarmarna till så det är nån inflamation eller så har det bildats någon böld där bak. Så nu har jag hämtat ut medicin och smärtstillande till honom, så ska vi komma tillbaka på fredag för att se om han blir bättre. Han är helt slut, stackarn..

Är glad att det inte var nått "värre", men tyvärr så var det här en utgift som vi inte hade räknat med, så då är det nått annat som blir indraget. Tyvärr så blir det vår dygns-kryssning som vi skulle åkt på i slutet på mars med Maria och Tomas. Som en liten 40-års resa för Peter. Men vi får stanna hemma och kanske göra nått annat trevligt. Gå på bio eller nått, för barnvakten mormor har ju tagit ledigt några dagar för att vara Mormor på heltid =).

Husvisningen som vi skulle på idag blir inte heller av. Mäklaren har magsjuka så det blev framflyttat några dagar.

Annars å verkar det vara upp-å-ner-vända världen utanför våran bubbla. Har nog inte hört om så många separationer under så kort tid som de här två dagarna... Mina tankar är hos er!

Nu: Baka kolakakor.


Vilar sig lite...

Ny vecka.

Idag skulle vi egentligen varit hos barnmorskan på inskrivning men hon är sjuk så det flyttas fram litegrann. Egentligen så brukar man ha inskrivning runt v 10 och då prata om levnadsvanor, mat och sånt.. men som min Bm sa (samma som jag hade när jag väntade Aron) "Jag tror vi tar ett senare besök, för du kan väl det där?" Ehh.. jo, jag kan väl det. Har inte ens hunnit rensa bort brochyrerna jag fick vid förra inskrivningen =)

Här hemma så har vi en skadad hund. Eller vi vet inte riktigt vad som är fel, han haltar ibland och ser allmänt "dåsig" ut. Får avvakta några dagar och se om han blir bättre, annars blir det nog ett vetrinärbesök för att se om det är nått allvarligt.

Imorse fick jag höra det magiska ordet!
Peter lyfte över Aron till vår säng på morgonkvisten och när han la sig på kudden så sa han MAMMA! Spelar ingen roll om han inte har sagt det nått mer eller om han inte riktigt vet i vilket sammanhang han ska säga det, han sa det iaf =) Lycka.

Vi har beställt papper för hindersprövning idag och skrivit upp några nummer till vigselförättare. Imorgon så ska jag ringa till "Tårt-tanten" för att boka en träff. Sen måste jag nog ringa till han som har hand om lokalen för att jag måste upp dit och mäta lite bord och väggar.

Vi har insett att min vackra brudklänning inte kommer bäras på vårt bröllop. Med sorg i hjärtat har vi konstaterat att det kommer nog inte gå att sy ut den för en gravidmage..
Jag sätter allt mitt hopp till en vän till min syster som ska ta sig en riktig titt för att se om hon kan lägga ut den på nått vis. *Håller tummarna*. Annars blir det till att leta rätt på en ny eller åka och kolla om man ska hyra en klänning istället, men det känns likosm som bortkastade pengar. Köper man en klänning så kan man ju sälja den vidare sen och få tillbaka en liten del iaf.


Back on track.

Nu har jag tagit igen mig hyffsat från magsjukan. Fy atten för att vara sjuk. Iochförsig så känner jag mig lite svag och illamående fortfarande men det tror jag mer är graviditeten än sviterna av kräkningarna.

Det som nästan var mest synd med att jag blev sjuk var att jag hade bjudit hit Anna och Maria med bebisar och Timi med bebis i magen för att fika (andra försöket), men det gick ju inte. Tror jag ska försöka mig på en "tredje gången gilt" till veckan =)

Vad som var bra med att jag har varit sjuk är att jag har haft älsklingen hemma några dagar. Skööööönt!

Idag har vi varit på banken för ett litet penga-snack och så har vi varit på ett möte med Ulrika som ska hålla i catering mm på bröllopet. Fick mycket nya infallsvinklar och idéer. Roligt värre!

Nu: Skala ett äpple och umgås med syster som ska sova över här inatt =)
Sen: sooooova, soooova...

Magsjuk...

Har haft en jättebra helg hos Pappsen med familj i Dorotea. Skönt med lite miljöombyte ibland, nu när man bara går hemma..

Men däremot så var det inte så skoj att komma hem. Vaknade på måndagsmorgonen av magont som inte bådade gott. Jag hade åkt på magsjuka. Fick ringa Peter så han fick åka hem från jobbet, det är ju inte så lätt att ta han om ett litet barn när man själv bara ligger och kräks. Inte ens vatten fick jag behålla, utan det var bara ner och vände. Vid 21- tiden så fick jag i mig två glas avslagen cola och lite fruktsoppa som jag fick behålla i tomma magen.
Nu idag har jag varit svag av gårdagens näringsbrist, men inte kräkts nått iaf. Så det går förhoppningsvis åt rätt håll..
Men som förra gången när jag var magsjuk (när jag var i vecka 9 med Aron) så känns det att det är någon mer än jag som behöver energi.

Nu: Vila medans sonen sover en stund.
Sen: Vila mer när Peter kommer hem från stan och "tar över hemmet" =)


Pics.

Inbjudningarna till bröllopet blev såhär:



Förbannar mig för att jag inte tog bilder på de fina kuvertet också.. men, men..

--------------------------------



Det krävs inte mycket för att göra herr rödkind glad. En tom ramlösaflaska är ju jätteskoj!

 


Grattis Linnea!!

Grattis syster Linnea till körkortet!!
Blir så stolt!



Attan vad stora alla syskonen börjar bli...


Ett litet inlägg

Jag gör ett litet inlägg här nu när vi fick avbryta vår "vem vet mest"-tävling. Ett hjärtskärande skrik kom från sovrummet och pappsen var där på en sekund. Vår lille älskling måste ha drömt nått väldigt otäckt, för sådär ledsen brukar han aldrig bli.

Längar som en tok till helgen så vi ska upp till "Moffarn". Men jag kan inte säga att jag längtar till själva bilresan upp. Nu när vi har monterat fast Arons stol i framsätet så måste ju jag sitta bak mellan de två större barnen, vilket inte är särskilt rymligt eller bekvämt. Men man får ta det med ro, det är ju "bara" 30 mil...

Nä, nu ska jag slå Peter på VVM!

En till helg har passerat..

En lugn helg igen..
Systra kom hit på fredagskvällen och skulle bara vara här en sväng, men hon blev kvar hela kvällen. Vi håller på att kolla igenom lite filmer som går på SF-kanalen så i fregads var det dags för " Vingar av glas". Riktigt bra faktiskt. Jag har alltid varit emot svenk film (varför vet jag inte..) så jag har missat många godingar tydligen. Förra veckan såg vi "Kocken" och "Miffo", också två jättebra filmer =) Så jag får nog ändra mig om svensk film ändå..

I lördags så var det lite familjemys på morgonen innan min käre karl for iväg på jobbet. Eftersom syster blev jobb-fri (hon var helt inställd på att hon skulle jobba, men fick reda på att så var icke fallet sent kvällen innan, Virrpanna =)) så kom hon förbi några timmar. Hon skyllde på att hon skulle hämta skagenröran, men jag tror att det var mitt bullbak som lockade.
Kvällen spenderades framför melodifestivalen i ensamheten. Jag tyckte att de tre programledarna skötte sig ganska så bra, eller? Men med risk för att låta skitgammal, vad fan var det kvinnfolket hade på sig?? Är det snyggt med badräktsformade bodysar? Är det vad man ska klä sig i? Jag bara undrar så jag inte gör bort mig och klär mig i nått som täcker ljumskarna nästa gång jag går på galej =)

I söndags så jobbade Peter, så syster kom åter igen hit och vi gick en långpromenad i det fiiiina vädret och så kollade vi på "I love you, man". Avslutade dagen med att göra kycklingwok.

Som ni ser så har helgen gått i systrarnas tecken =)

Nästa helg gå i familjernas tecken, för då far vi allihopa (utom en) upp till "Moffarns". Lääängtar!

Ett mirakel har skett.

Ett mirakel har skett.
Vi fick kämpa och kämpa med att få vår Älskade Aron. Och med hjälp på vägen så kom han äntligen till oss.

Vi hade räknat med att få ett syskon till honom skulle ta minst något år.
Men innan vi ens har börjat försöka så har det lilla blå plusset visat sig.

Vi ska ha en till liten Bebis!
Och vi fixade det helt själv den här gången!

Om allt går som det ska så blir Aron storebror i slutet på sommaren.

♥ Ödet ♥ 


Ehhee,nenenene,dododo,ieiejje..

..det var så jag blev väckt strax före klockan 6 imorse. Aron hade väldigt högljuda och säkert smarta samtal med sig själv..
Jag klev upp och gjorde en flarra välling för att se om han ville somna om sedan, men han tog bara en paus för att smaska i sig 150 ml, sen var det snack som gällde i kanske 20 minuter till inanna han insåg att han inte fick några svar. Så då somnade han om =)

Nått annat "roligt" han har börjat med är att "prutta" med munnen när han ska äta så det hamnar mat över halva bordet. Roligt tycker Aron, men det kan varken mor eller far hålla med om.. (eller det är ganska kul när han visar nått nytt, men inte så kul att det blir klet överallt).

Nu ska vi testa ett tag med att unvika tomat i maten för att se om hans kinder blir bättre med eksemen. Samma sak med kortison-krämen, den få också vila ett tag för nu börjar han bli väldigt torr på småkinderna.. Får se om det blir nå bättre.

Nu: Äggmacka
Sen: Hänga tvätt, plocka undan, ge sonen mat m.m 

RSS 2.0