Den här veckan.

Den här veckan ser ut på detta vis:

Måndag
(idag): P har jobbat 8-21 vilket oftast känns som lååånga dagar. Men idag har det gått ganska bra ändå. Började dagen med en långpromenad med småttingarna i det fina vädret, skönt att komma ut lite även om det är ett mindre projekt innan jag väl har kommit utanför dörren. Hade den fina lyxen att båda barnen sedan sov samtidigt så då mojsade jag ner mig i sängen och kollade på ett BB-avsnitt. Det blev en tidig middag eftersom jag skulle skjuta bonussonen in till stan klockan 16. När jag hade lämnat av honom så spontan-besökte jag syster och Daniel. En kopp kaffe och bulle satt som en smäck =)
Väl hemma så kom bonusbarnen hem igen och det var lite läxläsning och annat som stod på schemat. Sedan bada barn och lägga barn och nu sitter jag och väntar på att maken ska komma hem... Man kanske ska "ta ut" massagen jag har innestående?

Tisdag: Lämna Aron på dagis, första dagen efter "klös-incidenten". Hoppas det går bra, vi får komma 45 minuter senare än vanligt för att lämningen ska gå bra, och då kommer lilltjejen vara på en annan avdelning sålänge. Sedan tänkte jag fara hem och städa lite innan jag ska på delegerings-samtal(prov). Hämtar A påväg hem och sedan är det full snurre igen med alla barn och man som jobbar hela kvällen...

Onsdag: Då ska jag INTE åka till Birsta med syster (Vi låtsas om som att vi inte har planerat nått, en ny taktik som gör att jag kanske för en gångs skull kommer iväg utan förhinder). P jobbar dag.

Torsdag: P ledig. Jippie! Inte så mycket planer.

Fredag: Jag börjar jobba! Mitt första arbetspass sedan april -09... Skräckblandad förtjusning =)

Lördag: Ska på 50-årsfest för min mosters karl. Nyktert blir det för min del för jag orkar inte fixa och dona med skjuts och sånt, så jag kör istället. Skönt att vara pigg dagen efter eftersom P jobar dag.

Söndag: P Jobbar dag. Jag har bjudit hit folk på söndagslunch, men än sålänge så är det nästan ingen som tackat ja, så vi får se hur många det blir..

Så ser min vecka ut. Hur ser din ut?

Till Moffarn.

Moffarn har efterfrågat bilder så här kommer några från idag (dom små går att klicka upp till stora):

       











(Aron har hämtat pottan och en seriepocket som han sitter med i vardagsrummet =))


Uppdatering.

Aron verkade inte speciellt besvärad av incidenten igår när han kom hem, men inatt så kom reaktionen. Ibland när han vaknar på natten så somnar han om snabbt själv eller av att man ligger på golvet en stund hos honom, men inte inatt.. Han började skrika vid halv ett och när jag kom in så stod han upp i sängen. Jag la ner honom och la mig själv på golvet. När han fortfarande inte hade kommit till ro och somnat efter ett bra tag så bar jag över honom till vår säng. Väl där så fick vi försöka trösta på alla möjliga sätt. Han gnällde, grinade och skrek i omgångar. Vi fick absolut inte ta på honom då blev det bara värre. Det var som att han var sovandes fast ändå vaken... Bearbetning?
Tillslut så fick jag hålla honom på benet och efter ett tag så somande han och även jag. Då var klockan över halv tre..
Så sov jag en timme sen så vaknade lillasystern och ville äta. Somnade om efter det och låg på aga eftersom jag inte visste om jag behövde kliva upp för att hjälpa Peter vid halv sju för att starta upp bilen med startkablar. (Det behövdes inte, han tog "min" bil istället eftersom det var -29 ute)

Lite tröttsam dag då både jag och Aron har varit trötta och haft dåligt tålamod. Peter jobbar 8-21 idag så han är fortfarande på jobbet.. och eftersom han tog bilen så har vi varit "fast" här hemma hela dagen. Och kallt ute så vi har inte kunnat gått ut heller..

Nu: Kolla på ett BB-avsnitt
Sen: Ta en efterlängtat VARM dusch när mannen kommer hem (fryser som en galning fastän jag har dubbla byxor och tre tröjor på mig)


Min lilla klösbräda...

Idag var min käre man minst sagt förbannad när han kom hem från dagis när han hade hämtat Aron. Detta var orsaken:

    

Tydligen så går det en liten "klösare och bitare" på Arons dagis. Detta är besviset på det. Han har 11 rivsår i ansiktet varav några är riktigt djupa. En av fröknarna hade hört honom skrika och då hittat honom på golvet med ett annat barn sittandes på honom som klöste honom i ansiktet... Lilla älskade hjärta! Det hade tagit en bra stund innan han hade lugnat ner sig. NÄHÄ!? Tror fan det, måste ju ha gjort jätte ont. Det här gjorde ju knappat lämningarna enklare framöver. Får bara hoppas att han glömmer fort.
Okej om det hade varit nått rivmärke eller så, för barn är ju ändå barn, det är ju sånt som händer. Men detta är en större incident med ett barn som dom vet om är "en klösare".
Vi ska ringa till chefen på dagis imorgon (hon var sjuk idag) och påpeka att vi tycker att det här är fel. Det är inte bara vårt barn som blivit skadat utan det är fler som blivit klösta och bitna och då behövs det fler personal så dom kan ha koll.

Nu hoppas jag på att dom rengjorde riktigt så det inte blir några infektioner och ärr.



(Pappa: Det kommer mer bilder på barnen...snart..)

Hahaha! Nu har jag äntligen köpt ett flask...

bild0517 (MMS)

Hahaha! Nu har jag äntligen köpt ett flaskställ. Ser ni det svindyra priset? 39 spänn! Haha! Tog ju bara över ett år...


Dricker fulöl på daltons :)

bild0515 (MMS)

Dricker fulöl på daltons :)


Imörrn!

Längtar som atten till imorgon!
Då kommer nämligen mamma/mormor och hämtar mina förkylda småttingar efter jobbet och kommer behålla dom till söndag fm innan hon far på jobbet igen. För jag och mannen ska ut och gör Sundsvall osäkert...hahaha! dagens skämt! Det är kanske svårt att göra en stad osäker om man inte ens har koll på vilka krogar man ska sätta foten på =)
Ska bli så skönt att komma iväg och göra nått som par och inte som bara förälder. Mellan graviditeterna så hann jag med en utgång med syster samt en utgång med mannen, annars så är det väl typ....hmm... sommaren -08 som jag var på nått "gallej"...

Tycker bara lite synd om mamma/mormor som ska vara barnvakt då båda kidsen är förkylda. Sedan att Tova äter en gång på natten samt tycker att det är morgon klockan 6 är nog något som inte är speciellt populärt..

--------

Sedan måste jag få svara på din kommentar, Ingalill: Haaaahaaaahahahah!! Jag garvade som en tok! Självklatr så är det "din teknik" som är orsaken till blåmärket. Jag sa det till peter också "Men jag gjorde ju bara en Ingalill-nypning" när han började bli liiite blå, trodde inte att det skulle utveckas till ett stort konstverk =)


Man-misshandlare?

Det finns ju kvinnomisshandlare.. men vad kallas det när en man blir misshandlad av sin fru?
För om det finns ett namn för det, så tror jag nog att min karl vill kalla mig för just det...


Foto taget i tisdags..idag ser det ännu värre ut..

Äh! Klenis! Jag nöp ju bara liiite =)

Ställ?

När Aron började med ersättning så funderade jag på att införskaffa ett "flask-ställ" eftersom det är lite svårt att få flaskorna att torka... men eftersom jag har lite svårt att prioritera "saker-jag-vill-ha" så ser det fortfarande ut såhär på våran bänk:



En provisorisk lösning, av en gammal besticklåda till den kasserade diskmaskinen, får nu rycka in som flaskställ.. en lösning som jag haft sedan i juli.. Nu när Tovan också har börjat med ersättning så blir det många flaskor på en dag. Aron har två vällingflaskor, en liten dricksflaska samt en pipmugg, Tova har två flaskor och en liten vattenflaska. Det blir några stycken. Tycker jag inte gör annat än diskar flaskor hela dagarna...

Så vad tycker ni? Är det kanske dags att prioritera att köpa ett riktigt ställ kanske? Haha!

När man har annat att göra..

Jag är en sån människa som gör allt aannat än vad jag egentligen behöver göra...
Alltså.. om jag behöver typ putsa fönster så dammsuger, skurar jag och rensar kylskåpet istället. Ni fattar va?
Idag så behövde jag läsa på till mitt delegeringsprov som ör nu i veckan. Så vad gör jag idag Jo, jag sätter mig och syr...

Sydde ett "targetwall" till jontes bandymål (inte ett lätt uppdrag kan jag meddela). occh sedan sydde jag en liten påse att ha på väggen vid skötbordet till arons alla salvor och krämer. Skönt att ha lite mer lättillgängligt..



Nu: mello.

Påhittig.

Jag har en son som mellan varnen kan underhålla sig själv...




Detta utspelade sig under ett blöjbyte på systern...




Prövar mammas sko =) Hörde än en gång ett hasade ljud bakom hörnet när han kom fram i min sko.. idag har han haft både mina skor, sina tofflor, pappans träningsskor samt mina tofflor på sina fötter. Dock inte samtidigt... (eller sina tofflor och pappans skor hade han samtidigt iofs)


trött.

Jag är så satans trött... tredje dagen nu som jag känner mig helt överkörd av en buss. Fattar inte varför?
Jag kliver ju förvisso upp på nätterna och ger tovan nappen och ersättning, men jag tycker ändå att jag är tröttare nu än vad jag var när jag ammade flera gånger per natt. Knepigt.
Kan det vara inskolningen som gjort mig trött? Någon annan som blivit trött av inskolningar av sina barn? Kanske det tar på krafterna att helt plötsligt behöva stressa upp på mornarna och behöva passa tider. Jag har ju vant mig vid att bara chilla på morgonen och ta det lugnt... jag är inte van vid att behöva ställa klockan (dock har vi varit vakna innan klockan ringt då Tova ofta vaknar tidigt), upp med ungar, byta blöjor, klä på, ge flaskor, äta frukost, ofta byta en omgång till blöjor, plocka undan, klä på ytterkläder, ut i bilen, skrapa rutor, åka till dagis, ur med antingen en eller två barn ur bilen, in på dagis, ont-i-hjärtat-lämna, tillbaka hem och kånka in ett litet barn och av med ytterkläder.... Liiite skillnad mot att : Vakna, ge flaskor och mysa =)

Sedan att Aron ,i princip, matvägrar och har varit på ett sjuj*vla humör senaste veckorna gör väl kanske inte en piggare. Han blir såklart också påverkad av dagisstarten mixad med noll matintag, då blir resultatet att han får vansinnesutbrott samt bara gnäller... Mitt älskade lilla hjärta..


och skulle jag inte bli pigg av träningen? hmm.. ni har nog lurat mig..


Onsdag.

Dagis: Går bra. Han har blivit jätteledsen precis när vi ska gå vid lämning den här veckan, men det går tydligen över fort. Idag så föreslog jag att han ska få vinka till oss genom fönstret, för så gör vi hemma när någon av oss ska iväg och han blir ledsen. Så han grinade en skvätt just när jag gick, men när jag såg honom genom fönstret så var tårarna borta och han vinkade så fint. Hoppas att det är en bra grej att fortsätta med..

Träning: Går också bra. Önskar bara att jag kunde mana mig att komma iväg oftare, men ni vet väl vilken träning som är den bästa?
- Den som blir av! =)
Så jag känner mig lugn. Jag vill inte pressa mig heller, för då kommer jag sökert tappa lusten totalt. Men igår var jag iväg på gymmet och redan så märker jag att jag kan öka tempot lite på löp(gå)bandet och att jag pallar med lite mer vikt på maskinerna. Yes! Oavsett om jag inbillar mig eller om det faktiskt redan visar resultat så är jag nöjd.
Maken har slutat med både godis och läsk under veckodagarna vilket även ger mig lite pepp av dra ner på läsken. Man vill ju inte vara den som själv druckit upp 2 liter cola på några dagar. Han är så duktig som lagt av med colan, han har alltid varit cola-beroende. Men nu är det slut på dom fasonerna =)

Nu: Skriva matsedel och handlingslista, ringa VC, rensa kylskåp, plugga delegering.
Sen: Tvättstuga, hämta dagisbarnet, gå långpromenad i det fina vädret.



Lille Aron för ett år sedan. Då var minsann en ramlösaflaska det roligaste i världen och den höll honom sysselsatt hur länge som helst...annat är det nu...

Dj Aron!

bild0511 (MMS)

Dj Aron!


Hur sover era barn?

Jag satt och funderade idag på det här med barnsängar?
När ska man byta till en "vanlig" säng? Aron sover ju bra i sin spjälsäng och har (änsålänge) inte börjat klättra ur den, så då har vi den kvar ett tag till. Tovan, hon sover ibland i hennes spjälsäng i samma rum som Aron och ibland i vagn brevid oss (Just nu så sover hon mest i vagnen efetrsom hon vaknar och vill ha nappen/mat så ofta)

Men hur gör ni andra? eller ni som har större barn, när bytte ni? Eller sover era barn med er? Eller sover dom på madrass? mellan er? I vagga? I vagn?
Nu blir jag ju nyfiken. Hur sover era små hjärtgryn?
(Kommentera gärna ni som bara brukar läsa också.. Typ anna, maria och timi =) )


4 timmar.

Igår när jag kom på dagis så fick jag vända i dörren. Dom ville ha Aron för sig själva, så jag berättade för honom att mamma skulle åka och vinkade. Ett liten gnäll kom över hans läppar men sen hade det gått jättebra hela tiden. Efter två timmar kom jag tillbaka, då satt han och läste med Fröken T. Fastän jag satte mig brevid i soffan så satt han kvar hos henne. Det var lugnande. Det är ju ett tecken på att han känner sig trygg.
Dom tyckte att det hade gått så bra så dom vill att han skulle få sova där imorgon (läs idag).

Så idag när jag lämnade honom så fick "Na-na" (snuttefilten) följa med =). När jag sa att jag skulle åka så protesterade han lite, men när jag gick runt hörnet och hörde att han blev nöjd och tyst efter bara några sekunder så kunde jag åka därifrån utan någn klump i magen.
Och framför mig låg alltså 4 timmar av INGENTING! NICE!
Jag tog en sväng bort på jobbet med lilla Tova, fikade ett bra tag och sedan begav jag mig och handlade lite mat. Nu har jag suttit i lugn och ro (flickebarnet sover) med en kopp kaffe och en bulle framför datorn. Skönt att kunna spela vilken musik jag vill och kunna kolla bloggar utan att bli avbruten. Och det är en timme kvar innan jag ska hämta honom...
Det här kan jag nog vänja mig vid =) Man har liksom glömt hur lugnt det var med bara ett barn, och ett litet barn dessutom. Nu hinner jag ladda batterierna tills han kommer hem och då orkar jag ju vara en bättre och gladare mamma. Det blir en win-win, för han blir mer urladdad och jag blir uppladdat, då hamnar vi kanske på samma nivå =)

Lite pics:



Ser så skönt ut!



Dragborgen förra helgen.


Får jag ta en bulle, mamma?


Mina älsklingskillar! ♥


Söt.


Kolla vad fint hon håller flaskan =)


Såhär ligger Aron nästan jämt med benen, t.o.m när han sover.
Pappan busar med dom båda..


Jämt när vi spelar kort så går Aron fram och pekar på micron, för där bredvid har han "sina" kort(en utsliten korlek med ojämna kort). Så tar han sina kort och låtsasspelar vid bordet han med. GÖLLÖNGE!

Nu måste jag ge lilltjejen lite käk sen ska jag hämta hem storkillen.
Over and out!


Dagis-update.

Nu har vi avklarat två inskolningsdagar. Galant!
Igår så var både jag och Peter med, det var bara en timme som mjukisstart. Alla barnen var ute utom två som fick vara inne med oss och fröknarna. Min lille prins utforskade snabbt av leksakerna och lokalerna. Det gick väldigt bra, han tog många initiativ själv men "frågade" oss hela tiden om det var okej.
När vi väl skulle åka hem så fick vi locka honom ut i hallen, sedan när han fått på sig ytterkläderna och vi kommit ut i hallen så vände han på klacken och gick in igen. OCH VILLE STÄNGA UT OSS! =) Det kan man väl kalla ett gott betyg. Han ville vara kvar och tyckte tydligen att vi inte behövde vara kvar med honom... Sötnöt!

Idag så har vi också varit bara en timme. Men idag så stannade pappan hemma med lillasyster, herr trött och minitrött fick sig en välförtjänt timmes sovning istället.
Jag och Aron fick spendera tiden utomhus idag. Eller han fick spendera timmen utomhus, för mig skickade dom iväg. Jag satt inne i personalrummet med en kopp kaffe och en tidning sålänge. Han hade gnällt lite och pekat innåt mot huset, men vi vet inte om det var mig han ville till eller om han bara ville gå in. Men det gick bra.

Imorgon så ökar vi tiden litegrann och förhoppningsvis så kan jag vara borta en stund längre. Då stannar vi för lunch också.

(Nu ber jag bara alla att ni håller en tumme för att vi ska klara oss från magsjukan som går på dagiset! Man vill ju kunna komma igång med inskolningen och några dagar innan det ska bli sjukdommar.. Det brukar vara 15 barn på vår avdelning, men nu i magsjukanstid så har dom bara varit 5 stycken senaste dagarna..uschochfy!)


RSS 2.0