Vecka 28

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig. (Nähä? Stämmer det?! =P)

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?



Jag vet.

Jag vet att min blogg är skitråkig nuförtiden.. men jag har liksom inte ork till att blogga. Kommer väl nått inlägg emellanåt, men annars så är det en liten paus. Ni får väl helt enkelt slå mig en signal om ni funderar över hur livet leker med mig, magen och hela familjen.

Sommaren kommer iallafall innehålla:

*Kalas för Aron som fyller 1 år. Stora killen juh! Blir alldeles till mig i trasorna över att jag ska få göra en tårta till mitt eget barn. Lär nog fälla en tår eller två av lycka den dagen (hormonell som jag är =))
*Dygns-Kryssning med stora barnen till veckan.
*En dag på Gröna Lund med de stora barnen. Jag får väl vara dokumenterare i form av filmare och ta kort eftersom det inte blir några karuseller för min del i år heller.
*En tur till Raja såklart med hela familjen.
*Jag och älsklingen ska försöka komma iväg någonstans. Vart vet vi inte än =)

*Sol och lagomt med värme (har jag bestämt!)
*Växande mage och minskad foglossning. (håll en tumme för det där med foglossningen är ni snäll..)

Hoppas på en fin sommar som avslutas med att vi får vår lilla sprattelunge i mitten på September. Hon är helt annorluna i magen än vad Aron var. Han sparkade och rörde sig någongång emellanåt och mest på kvällen. Den lilla filuren som är i magen nu sparkar och rör sig så fort jag sätter mig, lägger mig eller bara stannar upp ett tag. Blir spännande att se hur hon kommer vara på "utsidan" =)

Nä, nu tror jag att jag ska ta mig lite vattenmelon och ett stooort glas isvatten.

Today.

Dagens to-do-list:

¤ Åka till jobbet för att få lite försäkringskassepapper ifyllda. Synd bara att varken jag eller chefen vet vad som ska skrivas..
¤ Tvätta, hänga tvätt, vika tvätt...
¤ Dammsuga igen (ont).
¤ Äta sushi med bästaste syster.
¤ Ta hand om skadad man samt sonen.

Hur ser er dag ut?


Barnarbetare?


Är det här det man kallar barnarbete? När lilleman "hjälper" mig att städa ur skåpen?
=)


"Sjung om studentens lyckliga daaaaar.."

Idag tar syster yster studenten!

Grattis till henne!

Du har gjort det så jäkla bra, Julia! I´m so proud!

Julia och prinsen för snart ett  år sedan.


...

Det är jobbigt när verkligheten kommer och slår en i ansiktet...


En blandad dag.

Jag har haft en blandad dag idag. Har känt mig lite halvlåg, hormonell och allmänt gråtmild. Kanske foglossning, ond rygg, trötthet av för dålig sömn samt att Aron har varit sjuk och kinkig i snart en vecka börjar ta ut sin rätt. Släng in lite gravid-hormoner och att han matvägrar på det också så får vi en bra mix..
Blä..

Men vi har varit till barnmosrkan idag. Fick lyssna på lillans hjärtljud och kollade mitt eget blodtryck, vikt, blod- och järnvärde. Jag fick en godkänt-stämpel i protokollet och så ska vi tillbaka om en månad. Hjärtljuden låg på ungefär 144, men det varierade både uppåt och nedår efetrsom hon blev lite sur över att det var någo som var och klämde på henne. Hon rör sig som en galning därinne dygnet runt, så det var ju inte så konstigt om hon skulle ha ett arobicspass just då hon skulle lyssna på henne heller =)

Ni kan ju få se två fina bilder iaf =)
Aron har fått låna en lära-gå-vagn av Anna. Det där med att hålla i styret är inte riktigt vad han vill, utan han vill hellre gå med oss som stöd. Eller egentligen så vill han väl gå utan stöd helt, men han förstår inte riktigt att han inte har kommit så långt så han lever i en frustrerande värld just nu, så också hans föräldar =)

Men den kan ju användas till annat sålänge...

Mammas sötfis!

 

Nu: Gray's. Kanske man ska ta fram lite gotta...
Sen: Läsa vidare på Tyskungen och hoppas på en god natts sömn...


RSS 2.0