Hur sover era barn?

Jag satt och funderade idag på det här med barnsängar?
När ska man byta till en "vanlig" säng? Aron sover ju bra i sin spjälsäng och har (änsålänge) inte börjat klättra ur den, så då har vi den kvar ett tag till. Tovan, hon sover ibland i hennes spjälsäng i samma rum som Aron och ibland i vagn brevid oss (Just nu så sover hon mest i vagnen efetrsom hon vaknar och vill ha nappen/mat så ofta)

Men hur gör ni andra? eller ni som har större barn, när bytte ni? Eller sover era barn med er? Eller sover dom på madrass? mellan er? I vagga? I vagn?
Nu blir jag ju nyfiken. Hur sover era små hjärtgryn?
(Kommentera gärna ni som bara brukar läsa också.. Typ anna, maria och timi =) )


Kommentarer
Postat av: Timi

Jessica nu kommer kommentaren som du önskade ;)FAM.BERGSTRÖM SOVRUTINER:)

Mina barn har aldrig sovit med oss i samma säng.Adrian var vi tvungna att flytta till eget rum när han var 1,5 månad.(han ville inte sova i samma rum som vi )Han sov som en ängel i sin spjällsäng tills han var 2,5 år,heeela nätterna!!!Sedan fick han egen säng med en avtagbar "grind" på.Han har sovit bra ända tills nu.Han vaknar flera ggr,ledsen,drömmer en massa konstiga drömmar och han vill till och med ha nattlampan på,vilket har aldrig hänt förut.Hoppas det går över snart,det är ju viktigt med en lugn sömn.....han lägger sig vid 20.00(fredag o lördag får han vara vaken längre) och lillebror väcker han vid 07.30 på morgon med en blötpuss!:)

Casper sover i sin spjällsäng hos oss i samma rum.Detta är pga platsbrist.Men snart blir övervåningen klar och han kan få bo i Addes rum ett par månader (Reine tycker att han är för lite för att sova uppe i sitt rum )Han somnar själv o sover typ 1 timm. sedan vaknar han vill ha lite mys några minuter sedan sover han heeela natten tills 06.00.Då får han välling,vi kliver upp och sickar iväg storebror till skolan.Vid 08.30 tiden äter han gröt och vill sova en stund.Brukar vara typ till 10.30.Sedan lunch vid 12.00 och lekdags tills ca.13.30.Då sover han 1 timme,1,5 beror på.Vid fyra tiden går vi o hämtar Adde,dem busar tills 17.00-17.30.Efter middag leker vi en stund till och vi 19-19.30 lägger vi han för natten.Det har blivit en vana med nattikramar från Adde till lillen,annars kan inte storebror sova!Gulligt som bara den!

Nu vet du min kära vän hur vi har!;)Jo jag o Reine säger ALLTID god natt till dem innan vi somnar spelar ingen roll vart vi befinner oss!Och kollar till dem 1 gång x-a innan vi släcker lampan!Vi brukar somna som två klubbade sälar!Vi sover i våran egen säng,med varsin täcke o kudde!Det ska vara kallt o mörkt!Japp nu är jag klar!:)

Ha en underbar dag!Hoppas du är nöjd med min kommentar!Kramisar!

2011-02-04 @ 23:54:07
Postat av: Pappa/moffarn Tomby

Jag har så lite koll nu hur våra barn sover,;) men då dom var små så var regeln att då dom började klättra ut var det dax för egen säng. Men vi var tuffa, vånings säng var ett måste, minst nere störst ovan. Kram

2011-02-05 @ 09:51:22
Postat av: isa

vi bode i en 2:a frånbörjan så natalie va "tvungen" att sova i somma rum som oss då. men då hon va 1 ½ år fick hon en juniorsäng då hon klättrade ur sin spjälsäng.

hon har haft eget rum sen i våras ungefär, pga av att har "renoverat" sovrummen. (dom är inte riktigt klara än suck)

hon lägger sej mellan 19-20 & ibland sover hon hela nätter i sin säng & ibland kommer hon över til oss mysigt

Ebba sover i vårat rum i sin spälsäng. vaknar 1 gång på natten & vill ha välling. men ska försöka vänja av henne de då hon är över året ska hon klara av att sova hela nätter utan att behöva äta nattmål.

lyfter över henne till våran säng vid 6 tiden då hon vaknar:)

funderar på att göra om här så hon får eget rum & en juniorsäng men de blir tillsommaren:)



& vi gör som timi, kollar till dom små liven innan vi lägger oss (marcus måste alltid pussa på natalie & så viskar han" pappa älskar dej, å så kommer du över till pappa inatt" varje kväll gör han smma sak å säger smmma sak:)



ha de gött :)

kram

2011-02-05 @ 11:14:49
Postat av: Millan å Tuva

Tuva sover än så länge i spjälsängen.. Funkar bra, men hon kommer när som helst komma på att man kan klättra över. Så vi har planen att när vi kommer hem från fjällen så ska vi göra om i hennes rum. hon ska få en 80cm säng, alltså ingen växasäng blir det. En snickarvän till oss ska göra en sänggavel med stöd på sidorna så hon inte ramlar ut. Men vi får se när hon börjar sova natt i stora sängen. Tänkte köra dubbelt ett tag, att hon kanske till en början sover på dagen i stora sängen. För at liksom vänja sig.

Förut sov hon jämt i vagnen på dagen men är vi hemma får hon numera sova i sin säng...

hon sover aldrig i vår säng, utan behöver hon oss så har vi en bäddad madrass i hennes rum som ligger nedanför spjälsängen. På så sätt får en av oss (läs: anders) sova ifred. Därför skiter vi i växasängen, vi skulle ändå få ha full längd på den...

2011-02-06 @ 13:19:35
URL: http://mojsgojs.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja som du vet så sover Arvid i spjälsäng fortfarande och jag känner att han får sova där tills han börjar på att ska klättra över, då kan vi ta bort ena sidan på sängen tills han ska få en stor-kille säng ;) Så länge de fungerar finns de väl ingen anledning till att byta eftersom det blir ett nytt moment att vänja både oss och honom till och du vet ju hur vi har det.. haha.. då får vi sätta grind överallt ;O)

2011-02-07 @ 21:18:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0